Myntesirup

Jeg elsker mynte i alle afskygninger. Derfor har jeg også masser af mynte i krukker i haven. Mynte er ret nemt at dyrke både på terrassen, på altanen eller i haven, og der findes så mange forskellige slags. Og det er nemt at lave myntesirup af noget af mynten. Siruppen kan laves af alle slags mynter, og den smager himmelsk på is, på bær og anden frugt, på yoghurt med granola eller i danskvand. Eller hvad med cacaomælk blandet med myntesirup og fyldt med isterninger. Det er bare så godt


Ingredienser

Til ca 2½-3 dl myntesirup, afhængigt af hvor meget du koger det ind

  • en stor håndfuld mynteblade plukket af stilkene
  • 4 dl vand
  • 250 g sukker
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

  1. Skyl myntebladene, riv dem midt over og kom dem i en lille gryde
  2. Tilsæt vand, sukker og citronsaft og bring i kog. Når siruppen koger, skruer du ned for varmen og lader den simre i ca 40 minutter. Rør i siruppen en gang imellem og lad den simre, til den har den konsistens, du ønsker. Du kan tjekke tykkelsen ved at tage en lille smule op på en kold tallerken og tjekke, hvor flydende den er, når den køler af. Ønsker du siruppen tykkere, lader du den koge længere tid
  3. Hæld din myntesirup gennem en lille si, på en atamonskoldet flaske eller glas og ad den køle af.  Opbevar myntesiruppen i køleskabet