Nudler med aubergine, bønnespirer, bambus og laks

Super lækker grøntsags-nudelret med teriyakimarineret laks. Har du ikke en wok, kan du sagtens tilberede retten i en almindelig pande. Jeg starter med at tilberede alle ingredienserne til nudel-grøntsagsretten og derefter tilbereder jeg laksen – så kommer det til at passe med, at laks og nudel-grøntsagsret er færdig nogenulinde samtidig. Har du mere lyst til at marinere og stege laksen i stykker/steaks i stedet for i firkanter og servere et stykke ovenpå nudler-grøntsager, er det også super. Hvidløgene til toppingen rister jeg først, da jeg så kan fortsætte med at bruge den sammen wok/pande til grøntsagerne. Jeg har vegetar venner, der spiser fisk, men gør du ikke det, kan du undlade at komme laks i retten og har så en super vegetarret


Ingredienser

Til  2 personer

Nudler

  • 180 g nudler
  • ½ aubergine
  • 150 g bønnespirer
  • 140 g bambusskud, drænet vægt (svarer til en lille dåse)
  • 2 fed hvidløg
  • 6 spsk østerssauce
  • 4 spsk soyasauce
  • 2 spsk sesamolie, fx ristet sesamolie
  • 1 spsk revet ingefær 
  • 1 spsk majsstivelse, fx Maizena
  • 1dl vand
  • 1 spsk neutral olie, fx solsikke eller raps
  • salt og friskkværnet peber 

Topping

  • 1 finthakket forårsløg
  • 2-3 fed hakkede, ristede hvidløg

Laks

  • ca 250 g laksesteak

Teriyakimarinade

  • 3 spsk teriyakisauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 spsk sesamolie eller anden olie
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk brun farin
  • 2 tsk revet ingefær

Sådan gør du

  1. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
  2. Pil og hak 2 fed hvidløg til topping. Varm 1 spsk olie op ved høj varme i wok eller pande og steg hvidløg til de bliver brune og sprøde. Tag hvidløgene op på en tallerken og stil til side
  3. Skyl auberginen, del den på langs og brug den ene halvdel, som skæres i tynde skiver
  4. Skyl bønnespirerne i koldt vand og lad dem dryppe af
  5. Hæld bambusskuddene op i en si og dræn dem for væske. Skær dem derefter evt i strimler
  6. Pil og skær hvidløg i tynde skiver
  7. Bland østerssauce, soja og sesamolie sammen i en skål, og riv ingefær heri
  8. Rør majsstivelsen sammen med 1 dl vand til det er opløst

Teriyakilaks

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir
  3. Skær laksen i tern på 2 x 2 cm
  4. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Vend lakseternene i marinaden, læg dem på bagepladen, drys dem med sesamfrø og bag dem 8-10 minutter til laksen er, som du vil have den

Nudel-grøntsager

  1. Varm en wok eller pande op med 1 spsk neutral olie
  2. Steg aubergineskiver, bambus og hvidløg ved middel varme indtil det har fået farve
  3. Tilsæt bønnespirerne og den blandende soja østers sauce og lad det simre i 2-3 minutter
  4. Tilsæt majsstivelsen og lad retten simre nogle minutter, til den har en god fyldig konsistens. Tilsæt evt en smule mere vand, hvis du ønsker retten lidt mere 'våd'. Smag til med salt og friskkværnet peber
  5. Vend de færdige nudler i retten, varm igennem og anret lakseternene ovenpå

Drys med finthakket forårsløg og de ristede hvidløg inden servering