Nudler med aubergine, bønnespirer, bambus og laks
Super
lækker grøntsags-nudelret med teriyakimarineret laks. Har du ikke
en wok, kan du sagtens tilberede retten i en almindelig pande. Jeg
starter med at tilberede alle ingredienserne til
nudel-grøntsagsretten og derefter tilbereder jeg laksen – så
kommer det til at passe med, at laks og nudel-grøntsagsret er færdig
nogenulinde samtidig. Har du mere lyst til at marinere og stege laksen
i stykker/steaks i stedet for i firkanter og servere et stykke ovenpå
nudler-grøntsager, er det også super. Hvidløgene til toppingen
rister jeg først, da jeg så kan fortsætte med at bruge den sammen
wok/pande til grøntsagerne. Jeg har vegetar venner, der spiser fisk,
men gør du ikke det, kan du undlade at komme laks i retten og har så
en super vegetarret
Ingredienser
Til 2 personer
Nudler
- 180 g nudler
- ½
aubergine
- 150 g bønnespirer
- 140 g bambusskud, drænet vægt (svarer til en lille dåse)
- 2 fed hvidløg
- 6 spsk østerssauce
- 4 spsk soyasauce
- 2 spsk sesamolie, fx ristet sesamolie
- 1
spsk revet ingefær
- 1 spsk majsstivelse, fx Maizena
- 1dl vand
- 1 spsk neutral olie, fx solsikke eller raps
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 1 finthakket forårsløg
- 2-3 fed hakkede, ristede hvidløg
Laks
- ca 250 g laksesteak
Teriyakimarinade
- 3 spsk teriyakisauce
- 1 spsk sojasauce
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 spsk sesamolie eller anden olie
- 2 fed presset hvidløg
- 1 spsk brun farin
- 2 tsk revet ingefær
Sådan gør du
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
- Pil og hak 2 fed hvidløg til topping. Varm 1 spsk olie op ved høj varme i wok eller pande og steg hvidløg til de bliver brune og sprøde. Tag hvidløgene op på en tallerken og stil til side
- Skyl auberginen, del den på langs og brug den ene halvdel, som skæres i tynde skiver
- Skyl bønnespirerne i koldt vand og lad dem dryppe af
- Hæld bambusskuddene op i en si og dræn dem for væske. Skær dem derefter evt i strimler
- Pil og skær hvidløg i tynde skiver
- Bland østerssauce, soja og sesamolie sammen i en skål, og riv ingefær heri
- Rør majsstivelsen sammen med 1 dl vand til det er opløst
Teriyakilaks
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Beklæd en bageplade med bagepapir
- Skær laksen i tern på 2 x 2 cm
- Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Vend lakseternene i marinaden, læg dem på bagepladen, drys dem med sesamfrø og bag dem 8-10 minutter til laksen er, som du vil have den
Nudel-grøntsager
- Varm en wok eller pande op med 1 spsk neutral olie
- Steg aubergineskiver, bambus og hvidløg ved middel varme indtil det har fået farve
- Tilsæt bønnespirerne og den blandende soja østers sauce og lad det simre i 2-3 minutter
- Tilsæt majsstivelsen og lad retten simre nogle minutter, til den har en god fyldig konsistens. Tilsæt evt en smule mere vand, hvis du ønsker retten lidt mere 'våd'. Smag til med salt og friskkværnet peber
- Vend de færdige nudler i retten, varm igennem og anret lakseternene ovenpå
Drys med finthakket forårsløg og de ristede hvidløg inden servering