Nudler med kylling, ananas og spinat i ingefær-lime sauce

Endnu en lækker asiatisk inspireret nudelret. Retten er super nem at lave, og kylling, ananas og spinat indgår i en dejlig harmoni med ingefær-limesaucen


Ingredienser

Til 2 personer
  • 175 g ægnudler
  • 1 stort løg
  • 1 spsk olie
  • 250 g kyllingebryst
  • 100 g frisk ananas i små tern
  • 100 g broccoli i små buketter
  • 2 spsk sukker
  • 4 spsk limesaft + 1 tsk revet skal af 1 ubehandlet/økologisk limefrugt
  • 4 spsk soyasauce
  • 2 spsk friskrevet ingefær
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 65 g frisk spinat, gerne babyspinat

Til servering

  • Grofthakkede og hele cashewnødder
  • Revet limeskal
  • Lidt frisk koriander

Sådan gør du

  1. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af i en si
  2. Pil løget, del det i halve og skær det derefter tynde skiver
  3. Skræl ananas og skær i små tern
  4. Lav små buketter af broccoli, skyl disse og lad dem dryppe af
  5. Skræl og riv ingefær
  6. Riv skal og pres saft af limefrugten
  7. Hak cashewnødder groft med en kniv. Gem nogle hele og stil til side til servering
  8. Skær kyllingebryst i tynde, små skiver
  9. Varm en wok eller pande op med olien og lynrist kødet ved høj varme til det har taget farve
  10. Sænk varmen lidt, tilsæt løg og steg dem med 1 minut og tilsæt derefter sukker, broccoli og ananas og steg 1 minut mere
  11. Tilsæt limesaft, ingefær, Sambal-Oelek og soyasauce og lad retten simre ca 5 minutter under låg til kyllingen er mør
  12. Vend spinaten i retten
  13. Vend nudlerne i retten og varm igennem

Server i skåle eller dybe tallerkener drysset med cashewnødder, lidt revet limeskal og frisk koriander