Endnu en lækker asiatisk inspireret nudelret. Retten er super nem at lave, og kylling, ananas og spinat indgår i en dejlig harmoni med ingefær-limesaucen
Ingredienser
Til 2 personer
- 175 g ægnudler
- 1 stort løg
- 1 spsk olie
- 250 g kyllingebryst
- 100 g frisk ananas i små tern
- 100 g broccoli i små buketter
- 2 spsk sukker
- 4 spsk limesaft + 1 tsk revet skal af 1 ubehandlet/økologisk limefrugt
- 4 spsk soyasauce
- 2 spsk friskrevet ingefær
- 1-2 tsk sambal oelek
- 65 g frisk spinat, gerne babyspinat
Til servering
- Grofthakkede og hele cashewnødder
- Revet limeskal
- Lidt frisk koriander
Sådan gør du
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af i en si
- Pil løget, del det i halve og skær det derefter tynde skiver
- Skræl ananas og skær i små tern
- Lav små buketter af broccoli, skyl disse og lad dem dryppe af
- Skræl og riv ingefær
- Riv skal og pres saft af limefrugten
- Hak cashewnødder groft med en kniv. Gem nogle hele og stil til side til servering
- Skær kyllingebryst i tynde, små skiver
- Varm en wok eller pande op med olien og lynrist kødet ved høj varme til det har taget farve
- Sænk varmen lidt, tilsæt løg og steg dem med 1 minut og tilsæt derefter sukker, broccoli og ananas og steg 1 minut mere
- Tilsæt limesaft, ingefær, Sambal-Oelek og soyasauce og lad retten simre ca 5 minutter under låg til kyllingen er mør
- Vend spinaten i retten
- Vend nudlerne i retten og varm igennem
Server i skåle eller dybe tallerkener drysset med cashewnødder, lidt revet limeskal og frisk koriander
