Nudler med kylling og ananas i teriyakisauce
Denne nudelret er super nem at lave, og den har mange af de lækre smage fra de asiatiske køkkener. Det tager ikke lang tid at fremtrylle retten, og du kan regulere brugen af chili, så retten passer til dine/jeres smagsløg og bliver medium spicy
Ingredienser
Til 4 personer
- 450 g kyllingebryst
- 1 løg, mellemstort
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- ½ frisk ananas eller 2 ds ananas a 140 g (drænet vægt)
- 100 g sukkerærter
- ca 200 g blomkål
- olie til stegning
- 250 g nudler, fx ægnudler
Teriyakisauce
- 2 tsk Maizena eller anden majsstivelse
- ½ dl koldt vand
- 3 dl teriyakisauce
- 2 spsk friskpresset lime *)
- 1-2 tsk chiliflager, vælg efter dine smagsløg til en medium spicy sauce
- 1 spsk revet ingefær
- 1 forårsløg, hakket fint
Topping
- 2 forårsløg, skåret i skrå skiver
- lidt frisk koriander
- evt 1 lille håndfuld peanuts, gerne saltede
*) bruger du ananas fra dåse, kan du bruge 2 spsk af juicen i stedet for friskpresset limesaft. Husk at tage det fra, før du hælder ananassen op i en si
Sådan gør du
- Start med at lave teriyakisaucen:
- Skyl og hak forårsløget fint
- Rør Maizena ud i vandet i en lille skål. Hæld det over i en lille gryde sammen med teriyakisaucen, limesaften, revet ingefær og chiliflager
- Kog det op til det tykner (det går ret hurtigt), tag det af varmen og rør det finthakkede forårsløg i. Lad det hvile, mens du laver resten
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
- Bruger du frisk ananas, skræller du den og skærer den i tern. Bruger du dåseananas, hælder du dem op i en si og lader dem dryppe af
- Pil løget, del det midt over og skær det i tynde strimler
- Pil og hak hvidløg
- Skyl sukkerærter og skær dem midt igennem på langs
- Lav små buketter af blomkål
- Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver. Gem til topping
- Skær kyllingebryst i tynde strimler
- Varm olien op i en wok eller pande og rist kyllingen ved høj varme til det tager farve - evt halvdelen ad gangen for at undgå, at det koger i stedet for at stege
- Skru ned til middelvarme og tilsæt løg, hvidløg og blomkål, som steges med et par minutter til kyllingen er gennemstegt
- Tilsæt ananas og sukkerærter
- Hæld teriyakisaucen i, vend nudlerne i og varm igennem
Anret i dybe tallerkener eller skåle og inden servering toppes med forårsløg, lidt frisk koriander samt evt lidt peanuts