Nudler med kylling og bambusskud i lækker soyasauce

    Nem og hurtig lavet nudelret med kylling i lækker soyasauce inspireret af det thailandske køkken. Vælg selv om du vil have retten mild, medium eller spicy afhængig af, hvilke chilier du bruger. Hvis du, når du smager retten til, synes den er blevet for mild, kan du supplere med lidt chilisauce, fx Sriracha


Ingredienser

Til 2 personer 

  • 150 g ægnudler

  • 250 g kyllingebryst
  • 1 dåse bambusskud, drænet vægt 140 g
  • 75 g sukkerærter
  • 2-3 forårsløg
  • 1 solohvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
  • 1-2 chilier, vælg efter dine smagsløg, friske chilier kan erstattes af 1-2 tsk chilisauce fx Sriracha eller Sambal-Oelek
  • 1 stor håndfuld basilikum
  • lidt olie til stegning

Sauce

  • 5 spsk soya
  • 1 tsk sukker, gerne kokos- eller palmesukker
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk friskpresset limesaft, kan erstattes af yuzu *) eller anden limejuice
  • 1 tsk Maizena eller anden majsstivelse

Til servering

  • limebåde
  • *) bruger du yuzu, skal du blande 1 spsk med 1 spsk vand

Yuzu er en citrusfrugt, som stammer fra Østasien. Den er nærmest en kombination af en citron, grapefrugt og en mandarin men har en mere ru overflade.
Yuzu frugten anvendes på samme måde som andre citrusfrugter. Der er ikke meget saft i yuzu frugter, men til gengæld er saften meget koncentreret og smagfuld (og dyrere end andre citrusjuicer)

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til saucen i en lille skål

  1. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken, skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af i en si
  2. Hæld bambusskuddene op i en si og lad dem dryppe af
  3. Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver. Gem lidt til servering
  4. Pil hvidløg og hak dette og chilier fint
  5. Skyl sukkerærter og skær dem i halve på langs
  6. Skær de afdryppede bambusskud i strimler
  7. Skær kyllingebryst i mundrette, tynde skiver/strimler
  8. Varm olien op i en wok eller stor pande og steg hvidløg og chili i 1 minut
  9. Tilsæt kylling og steg 3-4 minutter til kyllingen er gennemstegt
  10. Skru lidt ned for varmen og tilsæt saucen, nudlerne, forårsløg, sukkerærter og bambusskud og steg yderligere 1 minut
  11. Smag evt retten til med chilisauce (fx Sriracha), hvis du vil have den mere spicy
  12. Tag retten af varmen og vend basilikum i
  13. Server med limebåde og evt lidt frisk chili til at drysse over