Nudler og kylling i lækker kokossauce

Min mand fik en dag serveret en fantastisk thai-ret på en restaurant og mente, at den skulle jeg lave. Så det måtte jeg prøve efter hans anvisning, da jeg ikke selv havde smagt retten. Resultatet blev godkendt men masser af stjerner :-), og jeg blev også selv ret vild med den. Retten er en super nem thai-inspireret ret med nudler og kylling i lækker kokossauce. Saucen er tynd, en mellemting mellem en suppe og en sauce. Derfor er det en god idé at klippe nudlerne i mindre stykker, så retten kan spises med ske og gaffel sådan som thaierne vil gøre
Ingredienser
Til 2 personer
- 200 g ægnudler
- 280 g kyllingebryst
- 1 lille rødløg, et hvidt løg kan sagtens bruges
- 1 rød peberfrugt
- 100 g grønne bønner, gerne fra frost
- 1-2 røde chilier, vælg efter dine smagsløg til en medium spicy ret
- 4 kaffir limeblade, frosne eller tørrede
- 1 ds kokosmælk (ikke light)
- lidt olie til stegning, gerne kokosolie
Topping
- 2 forårsløg - det hvide skåret i skrå skiver, det grønne snittet fint
- evt lidt spirer
Sådan gør du
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken, si vandet fra og skyl med koldt vand for at forhindre, at nudlerne 'koger videre' og klistrer sammen
- Pil løget, del det på midten og skær det i tynde skiver/strimler
- Hak chili fint *)
- Skyl den røde peber og skær den i tynde strimler
- Bønnerne skylles og skæres i mundrette stykker
- Skær kyllingebryst i tynde strimler
- Varm olien op i en gryde eller pande med høj kant og rist kyllingestrimlerne, til de har taget farve
- Tilsæt løg, chili og kaffir limeblade og rist yderligere 1 minut
- Skru ned til middel varme og tilsæt peber og bønner og sauter i 1 minut
- Tilsæt kokosmælk og lad retten simre til kyllingen er gennemstegt
- Klip nudlerne i mindre stykker (så du kan spise dem med en ske og en gaffel), vend dem i saucen og varm igennem
- Server retten i skåle eller dybe tallerkener drysset med forårsløg
*) Fjern evt kernerne først - de gør retten mere spicy
