En herlig og nem asiatisk inspireret nudelret med kylling og shitakesvampe. Kan man ikke lige finde friske shitakesvampe, kan de tørrede sagtens bruges. Man skal så bare være opmærksom på, at stokken skal skæres fra, da den er ret hård. Faktisk kan alle slags svampe bruges i retten - svampe og nudler klæder hinanden fantastisk. Er man ikke lige til spicy retter, kan man nøjes med at bruge enten frisk eller tørret chili - retten bliver velsmagende alligevel
Ingredienser
Til 2 personer
- 125 g ægnudler
- 250 g kyllingebryst
- 100 g shitakesvampe - hvis ikke du kan finde friske, kan tørrede bruges eller brune champignon
- 75 g friske, grønne bønner
- 1 mellemstort rødløg
- 1 rød chili - vælg styrke og mængde efter dine smagsløg, retten er medium spicy
- 1/4 tsk tørret, knust chili - vælg styrke og mængde efter dine smagsløg, retten er medium spicy
- 2 håndfulde frisk basilikum
- 2 spsk olie til stegning
- 4 spsk soyssauce
- 3 spsk flydende honning, fx akaciehonning
Sådan gør du
- Bruger du tørrede shitakesvampe, skal disse udblødes efter anvisning på pakken
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af i en si
- Pil rødløg, del det på tværs og skær i tynde strimler
- Hak den friske chili med eller uden kerne - kernerne gør retten mere spicy
- Skyl bønnerne og skær enderne af. Skær dem i stykker på 3-4 cm (som det passer med bønnernes længde)
- Rens svampene og skær dem i skiver. Bruger du tørrede shitakesvampe, skal du skære stokken af, da den bliver hård
- Skær kyllingen i små, tynde skiver
- Varm en pande eller wok op med olien og rist den friske og den tørrede chili nogle få sekundet
- Tilsæt kyllingekødet og steg det 2-3 minutter
- Tilsæt løg, svampe og bønner og steg yderligere 2-3 minutter til kyllingen er gennemstegt
- Tilsæt soyasauce og honning og rør det sammen med kylling og grøntsager
- Vend nudlerne i retten sammen med basilikum og server i skåle eller dybe tallerkener