- Efter påske var der rester i
køleskabet: ½ blomkål, 8 asparges og 1 porre. Og så havde jeg
heldigvis kalvesnitzler i fryseren. Det burde der kunne komme noget
godt ud af. Når jeg har grøntsagsrester, der skal blive til en ret,
tænker jeg oftest i asiatiske køkkener, og det gjorde jeg også i
dag. Jeg lod mig inspirere af en ret, vi, for nogle år siden, fik på
en lille restaurant i Vientiane (hovedstaden i Laos), hvor vi fik
nudler med sprødstegt oksekød. Min Laos-style ret fik 5 ud af 5
stjerner herhjemme
Ingredienser
til 2 personer
- 280 g kalvesnitzel
- 1 pakke bacon, 150 g
- ½ blomkål
- 1 porre
- 8 grønne asparges
- 4 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 30 g ingefær
- saft af 1 limefrugt
- 4 spsk østerssauce
- 4 spsk soyasauce
- 1 tsk kokossukker, andet sukker kan sagtens bruges
- ca 400 g ægnudler
- lidt frisk basilikum til pynt
Sådan gør du
- Lav små buketter ud af blomkålet
- Skyl og skær porre i tynde ringe
- Skyl og knæk asparges i 3-4 stykker
- Hak hvidløg og ingefær og skær chili i ringe
- Skær bacon i 'tern' og kalvesnitzel i meget tynde strimler
- Rist bacon på en tør pande til det bliver brunt - det burde afgive fedtstof nok til, at kødet kan steges uden yderligere tilsætning af olie
- Tilsæt kalvekødet og steg det, til det bliver brunt og sprødt
- Tag kalvekød og bacon op på en tallerken og hæld noget af fedstoffet fra panden, så der kun er ca 1 spsk tilbage
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
- Kom hvidløg, porre, ingefær og chili på panden og sauter 2 minutter, tilsæt blomkål og sauter 5 minutter. Hvis det vil sætte sig fast i panden, kan du komme en lille smule soyasauce i
- Tilsæt saften af 1 limefrugt, østers- og soyasauce, sukker og asparges og varm igennem
Kom nudlerne i portionsskåle, kom grøntsagssaucen over og til sidst fordeles de sprøde kød- og baconstykker over. Pynt med lidt frisk basilikum