Omelet er nemt og lækkert. Denne opskrift er med laks og sunde grønne ingredienser. Af en thai-veninde har jeg lært at tilsætte æggeblandingen lidt friskpresset limesaft - det gør omeletten let og mere luftig
Ingredienser
Til 2 personer
- 2 stk lakseportioner/laksesteaks, ca 250 g
- saft af 1 citron
- 5 æg
- 1 spsk friskpresset limesaft
- 1 tsk tørret knust chili
- salt og friskkværnet peber
- 1 pose babyspinat, 65 g
- 8-10 cm hvid spidskål
- 2 forårsløg
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 10 sukkerærter
- lidt olivenolie til stegning
Til servering
- lidt persille
- grøn salat og/eller brød
Sådan gør du
- Læg laksestykkerne i et ovnfast fad, hæld friskpresset citronsaft over og drys med salt og friskkværnet peber
- Sæt laksen i en kold ovn, som tændes på 180 grader (varmluft), og bag den i 16-18 minutter afhængig af størrelsen
- Snit spidskål og skær forårsløg i skrå skiver på ca 2½ cm
- Skyl og skær sukkerærter i 3-4 stykker
- Pil og hak hvidløg fint
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem med en gaffel sammen med limesaft, chili, salt og friskkværnet peber
- Varm en sauterpande eller anden pande med høj kant op med olivenolie og sauter hvidløg og forårsløg 1 minut
- Tilsæt hvidkål og sauter yderligere 1 minut
- Tilsæt spinat og vend det rundt, til det "falder sammen" og tilsæt derefter sukkerærter
- Hæld det piskede æg over, skru ned til lidt under middel varme og lad omeletten stege, til den har sat sig
- Drys med lidt grofthakket persille og evt salt og friskkværnet peber
Server omeletten med en grøn salat og/eller brød samt en lille skål chilisauce - sød eller spicy efter ønske