Omelet med laks og spinat

Omelet er nemt og lækkert. Denne opskrift er med laks og sunde grønne ingredienser. Af en thai-veninde har jeg lært at tilsætte æggeblandingen lidt friskpresset limesaft - det gør omeletten let og mere luftig


Ingredienser

Til 2 personer 

  • 2 stk lakseportioner/laksesteaks, ca 250 g
  • saft af 1 citron
  • 5 æg
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk tørret knust chili
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 pose babyspinat, 65 g
  • 8-10 cm hvid spidskål
  • 2 forårsløg
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
  • 10 sukkerærter
  • lidt olivenolie til stegning

Til servering

  • lidt persille
  • grøn salat og/eller brød


Sådan gør du

  1. Læg laksestykkerne i et ovnfast fad, hæld friskpresset citronsaft over og drys med salt og friskkværnet peber
  2. Sæt laksen i en kold ovn, som tændes på 180 grader (varmluft), og bag den i 16-18 minutter afhængig af størrelsen
  3. Snit spidskål og skær forårsløg i skrå skiver på ca 2½ cm
  4. Skyl og skær sukkerærter i 3-4 stykker
  5. Pil og hak hvidløg fint
  6. Slå æggene ud i en skål og pisk dem med en gaffel sammen med limesaft, chili, salt og friskkværnet peber
  7. Varm en sauterpande eller anden pande med høj kant op med olivenolie og sauter hvidløg og forårsløg 1 minut
  8. Tilsæt hvidkål og sauter yderligere 1 minut
  9. Tilsæt spinat og vend det rundt, til det "falder sammen" og tilsæt derefter sukkerærter
  10. Hæld det piskede æg over, skru ned til lidt under middel varme og lad omeletten stege, til den har sat sig
  11. Drys med lidt grofthakket persille og evt salt og friskkværnet peber

Server omeletten med en grøn salat og/eller brød samt en lille skål chilisauce - sød eller spicy efter ønske