En omelet er et herligt måltid. En mættende omelet som middagsmåltid. Eller en lettere omelet som frokost eller morgenmad. Denne omelet med stegte ris, hakket oksekød, bacon og grøntsager er en af de mættende af slagsen, så den er perfekt som et middagsmåltid fx med en salat til. Jeg bruger en rest kogte ris, men har du ikke det, kan du hurtigt koge lidt ris og lade dem køle af. Frosne ærter og majs, som man ofte har i fryseren (fra dåser kan sagtens bruges) er fint og hurtigt som grøntsager i en omelet. Eller du kan bruge 'tøm køleskabet-modellen,' og skære fx peber, broccoli, blomkål eller spidskål i små stykker/strimler. Jeg serverer chilisauce eller den lækre asiatiske blommesauce til og drysser omeletten med hakkede urter og lidt knas i form af fx pinjekerner, græskarkerner eller hakkede nødder
Tip: du kan udelade det hakkede oksekød og komme flere ris i i stedet eller du kan erstatte kødet med sorte bønner eller kidneybønner fra dåse
Ingredienser
Til 2 personer
- 3 tsk olivenolie eller anden olie til stegning
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 50 g bacon
- 100 g hakket oksekød
- 2 dl kogte ris *)
- 2 dl frosne majs og ærter blandet **)
- ½ dl soyasauce
- 6 æg
- 2 spsk mælk
Topping
- chilisauce eller asiatisk blommesauce
- lidt hakkede urter
- lidt pinjekerner, græskarkerner eller hakkede hasselnødder
- *) hvis du har en rest kogte ris (ca 2 dl) er det super at bruge dem, og ellers koger du 1 dl ris og lader dem køle af (så har du ca 2 dl)
**) du kan vælge andre grøntsager, fx peber, spidskål, broccoli men i små stykker. Er det grøntsager, der skal steges, giver du dem 1-2 minutter sammen med kødet
Sådan gør du
- Hvis ikke du har en rest kogte ris, starter du med at koge 1 dl ris efter anvisning på pakken
- Pil og hak løg og hvidløg
- Skær bacon i tern/små stykker
- Varm 1 tsk af olien op i en pande ved medium varme og rist løg og hvidløg 2 minutter
- Tilsæt bacon og rist det ca 4 minutter til det bliver gyldent
- Tilsæt det hakkede oksekød og rist videre nogle minutter, til kødet er stegt
- Tilsæt de kogte ris og steg 1-2 minutter og tilsæt soyasauce
- Rør det hele godt sammen , tilsæt ærter og majs og varm igennem. Dæk panden til for at holde fyldet varmt
- Pisk æg og mælk sammen i en skål
- Varm 1 tsk af olien op i en slip-let pande ved medium-høj varme og lav en omelet af halvdelen af ægget
- Læg omeletten op på en tallerken, læg halvdelen af fyldet på og fold siderne af omeletten lidt ind over. Lav endnu en omelet
- Inden servering, drysses med hakkede urter og pinjekerner, og omeletten serveres med chilisauce eller asiatisk blommesauce