Mangler tiden og måske energien, og har du alligevel lyst til en super lækker middag, er denne one-pot laks med fennikel og kidneybønner værd at prøve. Det tager ikke lang tid at lave denne lækre laks, der er tilberedt sammen med sunde bælgfrugter. Retten er mættende uden ekstra tilbehør, men har du lyst, passer kogte ris eller et stykke lækkert brød fint til
Tip: du kan evt erstatte noget af bouillonen med lidt hvidvin
Ingredienser
Til 4 personer
- 1 ds røde kidneybønner, alternativt sorte bønner eller linser
- 2½ spsk olivenolie
- 4 fed hvidløg, presset
- 1 stk fennikel
- 200 g ærter, friske eller fra frost
- 4 dl grøntsagsbouillon (4 dl vand + 1 bouillontern)
- revet skal og friskpresset saft af 1 stk citron – økologisk/ubehandlet (ca ½ dl saft) – den revne skal gemmes til servering
- nogle få tråde safran – kan udelades
- et stykke laks på ca 600-700 g eller 4 stk laksesteaks
Til servering
- lidt hakket persille
- revet skal af 1 citron
- 1 citron skåret i både
- evt lækkert brød eller kogte ris
Sådan gør du
- Hæld kidneybønnerne op i en si, skyl dem med kodt vand og lad dem dryppe af
- Skyl fennikel og skær den i både
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Varm olien op i en pande, der kan tåle at komme i ovnen, og steg hvidløg og fennikel 2 minutter under omrøring ved høj varme *)
- Tilsæt ærter, kidneybønner, evt safran, bouillon og citronsaft. Rør det sammen og drys med salt og friskkværnet peber. Bring det i kog og tag det derefter af varmen
- Drys laksen med salt og friskkværnet peber, læg den over grøntsagerne med skindsiden nedad og bag retten ca 15 minutter, til laksen er, som du vil have den
- Server laksen drysset med hakket persille og revet citronskal samt citronbåde
Har du lyst, passer kogte ris eller et stykke lækkert brød super godt til laksen, men det er ikke nødvendigt
*) alternativt kan du starte med en pande og derefter hælde pandens indhold over i et ovnfast fad efter punkt 5

