Ovnbagt laks med ovnristede grøntsager og svampe

Vi spiser meget laks, både koldt og varmt fx  steaks, sammen med pasta, i pandekager eller i asiatiske retter.

Laks er en lidt fed fisk, så det er lækkert og godt at kombinere den med grøntsager og frugt, hvilket jeg har gjort i nedenstående ret. En simpel og lækker anretning - både til hverdag og til gæster.


Ingredienser

til 4 personer

  • 4 laksesteaks

  • 4 snackpeber

  • 2 zucchini

  • svampe - jeg brugte tragtkantareller, jeg lige havde fundet i skoven. Køber du svampe, så brug ca. 250 g 

  • saft af 1 citron

  • ca 1 spsk kokosmel

  • ca 1 spsk mandelflager

  • 4 røde chili

  • 1 spsk olivenolie til laksen

  • friskkværnet sort peber

  • lidt olivenolie eller smør til stegning af svampene


Sådan gør du

  1. Pres saften af citronen
  2. Flæk de røde chili midt igennem og fjern kernerne
  3. Læg laksesteaksene i et fad. Hæld den friskpressede citronsaft over og drys med kokosmel og mandelflager. Læg to halve chilier på hvert laksestykke, drys med friskkværnet sort peber og hæld lidt olivenolie over
  4. Skyl snackpeber og zucchini
  5. Flæk snackpeber midt igennem og fjern kerner. Skær zucchinien i tynde skiver på langs - sørg for at du får 8 skiver (2 pr person)
  6. Læg peber og zucchini på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie
  7. Sæt ovnen på 180 grader (varmluft) og sæt pladen med peber og zucchini ind øverst i ovnen
  8. Når grøntsagerne har fået 15 minutter sættes fadet med laks ind nederst i ovnen, og det hele får 15 minutter mere
  9. Mens grøntsager og laks er i ovnen, renser du svampene. Hvis du bruger store svampe, skærer du dem i skiver. Små svampe forbliver hele. Rist derefter svampene
  10. Anret laks og grøntsager på tallerkner sammen med svampe og en salat. Jeg brugte vindrue-tomat salat, der er rigtig frisk sammen med den lidt fede laks.

Server en creme eller dip til - se nedenfor