Vi spiser meget laks, både koldt og varmt fx steaks, sammen med pasta, i pandekager eller i asiatiske retter.
Laks er en lidt fed fisk, så det er lækkert og godt at kombinere den med grøntsager og frugt, hvilket jeg har gjort i nedenstående ret. En simpel og lækker anretning - både til hverdag og til gæster.
Ingredienser
til 4 personer
4 laksesteaks
4 snackpeber
2 zucchini
svampe - jeg brugte tragtkantareller, jeg lige havde fundet i skoven. Køber du svampe, så brug ca. 250 g
saft af 1 citron
ca 1 spsk kokosmel
ca 1 spsk mandelflager
4 røde chili
1 spsk olivenolie til laksen
friskkværnet sort peber
lidt olivenolie eller smør til stegning af svampene
Sådan gør du
- Pres saften af citronen
- Flæk de røde chili midt igennem og fjern kernerne
- Læg laksesteaksene i et fad. Hæld den friskpressede citronsaft over og drys med kokosmel og mandelflager. Læg to halve chilier på hvert laksestykke, drys med friskkværnet sort peber og hæld lidt olivenolie over
- Skyl snackpeber og zucchini
- Flæk snackpeber midt igennem og fjern kerner. Skær zucchinien i tynde skiver på langs - sørg for at du får 8 skiver (2 pr person)
- Læg peber og zucchini på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie
- Sæt ovnen på 180 grader (varmluft) og sæt pladen med peber og zucchini ind øverst i ovnen
- Når grøntsagerne har fået 15 minutter sættes fadet med laks ind nederst i ovnen, og det hele får 15 minutter mere
- Mens grøntsager og laks er i ovnen, renser du svampene. Hvis du bruger store svampe, skærer du dem i skiver. Små svampe forbliver hele. Rist derefter svampene
- Anret laks og grøntsager på tallerkner sammen med svampe og en salat. Jeg brugte vindrue-tomat salat, der er rigtig frisk sammen med den lidt fede laks.
Server en creme eller dip til - se nedenfor