Pæretrifli med ingefær og pistaciecreme

Pærer, ladyfingers og en skøn pistaciecreme – så har du en lækker pæretrifli. Pærerne koges til kompot og cremen laves af flødeskum, yoghurt og pistacie smørepålæg. Når flødeskum og yoghurt blandes, bliver cremen frisk, lækker, blank og cremet. Og den får en svag grønlig farve pga pistacie smørepålægget.

Det hele lægges i lag i glas (eller i en skål), og du har den skønneste trifli. Du kan bruge alle slags pærer. Nogle typer er nemmere at få til at koge ud end andre. Har du valgt en type, der er lidt længe om det, kan du 'hjælpe' ved at give de kogte pærer en tur med stavblender/blender. De typer, der en nemmet til at koge ud, kan du mose med en grydeske. Du vælger selv, hvor fin eller grov, du ønsker kompotten. Nogle typer pærer er søde, andre knap så søde, så start med 2 spsk sukker og smag til med resten hvis nødvendigt. Jeg kommer ikke sukker i pistaciecremen, da pistacie smørepålæg er sødt, men også her kan du smage dig frem, om du vil tilsætte sukker

Bliver der pistaciecreme til rest, kan det sagtens gemmes i køleskabet et par dage og evt bruges på is eller på toppen af småkager


Ingredienser

Til 4 glas

Pærekompot

  • 600 g pære
  • 2 spsk revet ingefær
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk vand
  • 2-3 spsk sukker, afhængigt af, hvor søde dine pærer er, samt hvor sød du ønsker kompotten

Pistaciecreme

  • 1½ dl piskefløde
  • 1½ dl græsk yoghurt eller skyr
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3-4 spsk (ca 60 g) pistacie smørepålæg (pistachio spread) *)

Desuden

  • ½-1 stk ladyfinger pr glas, groft knus

Topping

  • fx skiver af pære, revet chokolade eller cokoladeflager, pistacienødder – én af tingene eller en kombination af flere

*) du kan finde pistacie smørepålæg i nogle supermarkeder og ellers på nettet, i mange forskellige prisklasser. Nogle gange finder jeg det i Normal 

Sådan gør du

Pærekompot

  1. Skræl pærerne, fjern kernehuse og skær pærerne i små tern eller tynde både Kog pærerne møre, under låg, i en gryde sammen med vand, sukker og vaniljesukker. Kogetiden afhænger af, hvilken type pærer, du bruger samt hvor modne de er. Du kan evt give pærerne en tur med stavblender, hvis de har svært ved at koge ud *)  Smag evt til med lidt mere sukker 

Pistaciecreme

  1. Pisk fløden til skum og vend yoghurt/skyr i sammen med vaniljesukker og flormelis
  2. Vend pistacie smørepålæg i

Anretning

  1. Anret triflien i portionsglas eller i en skål, hvor du skifter mellem lag af pærekompot, knuste ladyfingers og pistaciecreme – afslut med creme
  2. Top med den ønskede topping

*) koger pærerne nemt ud, kan du mose dem med grydeskeen, fint eller groft, som du ønsker kompotten