Panangkarry med kylling

Panangkarry med kylling (พะแนงไก่ - phanæng gai) er en typisk thailandsk ret. Den smager skønt af panangpastaen uden at være alt for stærk, og har et dejligt touch af citrus.

Efter min mening, er gulerødder en vigtig del af retten, men de andre grøntsager kan nemt skiftes ud efter ønske og muligheder. Ligesom auberginærterne kan erstattes af edamamebønner og limebladene af citrongræs eller frisk limefrugt.

Jeg kommer altid stødt kanel i, da det supplerer panangpastaen på en smagfuld måde.

Limeblade både smager og dufter af en herlig blanding af revet limeskal, citronmelisse og citrongræs. Limeblade er en vigtig ingrediens i mange thailandske og asiatiske retter generelt såsom supper, gryderetter, fisk og currys bl.a. i den kendte thaisuppe Tom Yum. Bladene er fantastiske i saucer eller supper med kokosmælk. 

Du kan sagtens finde limebladene på nettet, og en stor fordel er, at de kan fryses og faktisk også genfryses, hvis du køber dem frosne.



Ingredienser

til 4 personer

  • 400 g kyllingefilet, i strimler

  • 4 fed hvidløg, finthakket

  • 1 spsk revet ingefær

  • 2 spsk panangkarry (hvis ikke du kan finde panangkarry, kan rød karrypasta bruges, men vær lidt varsom, da den ofte er stærkere)

  • 4 gulerødder

  • ca ½ blomkål

  • ca 250 g champignon

  • 100 g aubergineærter (hvis ikke du kan finde disse, kan du i stedet bruge edamamebønner)

  • 2 dåser  kokosmælk

  • 2 røde eller gule peberfrugter

  • 1 spsk soja

  • 6 limeblade (hvis ikke du kan finde disse, kan du i stedet bruge en stængel citrongræs eller revet skal og saft fra en usprøjtet limefrugt)

  • 1 tsk stødt kanel

  • olivenolie til stegning

Sådan gør du

  1. Hak hvidløget fint og riv ingefæren
  2. Del blomkålen i små buketter
  3. Rens og del champignonerne i kvarte
  4. Halver og rens peberfrugterne. Skær dem i strimler på tværs
  5. Skyl eller skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver
  6. Skær kyllingen i tern, der passer til at spise med en ske uden at skære dem i stykker
  7. Rist kyllingen i olie i en sauterpande, wok eller gryde.
  8. Tilsæt hvidløg, ingefær, karrypasta, hakkede limeblade (alternativt citrongræs) og kanel og sauter ved middelvarme,
  9. Tilsæt gulerødder, blomkål, champignon, aubergineærter (hvis du har dem) og kokosmælk og lad retten simre under låg i 15 min eller til kyllingen er mør. Hvis du bruger revet limeskal og limesaft, tilsættes det ligeledes.
  10. Tilsæt peberfrugt, edamamebønner (hvis ikke du har aubergineærter) og soyasauce.og varm igennem
  11. Server i skåle så du kan spise karryen med ske. Server ris ved siden af i små skåleherlig , så man har hver sin skål.