Pasta går man aldrig fejl af. Og jeg ville prøve noget nyt, da menuen skulle være pasta. Da jeg havde en hokkaido og en aubergine liggende, skulle de forvandles til en pastasauce. Det blev en super lækker og spicy pastasauce, og retten blev vegetarisk. Har du lyst til at prøve saucen men ikke lyst til en vegetarret, kan du nemt tilføje kylling. Du bruger ca 300 g kyllingebryst, som du skærer i strimler, rister i lidt olivenolie og lægger på en tallerken indtil punkt 8, hvor du kommer kyllingekødet tilbage i gryden og lader det simre færdigt sammen med hokkaido og aubergine
Ingredienser
Til 4 personer
- 400 g pasta, fx penne eller skruer
- 1 stk hokkaido, ikke alt for stor
- 1 stk aubergine
- 1 stort løg
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 1-2 tsk Samal-Oelek eller anden chilipasta, vurder efter dine smagsløg til en spicy sauce
- 2 ds hakkede tomater + skyl dåserne med ½ dl vand hver
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 1 håndfuld frisk basilikum
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie til stegning
- evt lidt pastavand, hvis saucen er for tynd
Til servering
- 1 håndfuld ristede, groft hakkede mandler
- evt revet parmesan
- lidt hakket persille
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Si vandet fra og skyl pastaen med koldt vand. Gem det vand, pastaen er kogt i
- Rist mandlerne på en tør pande, lad dem køle af og hak dem groft
- Vask hokkaidoen, skær den midt igennem, fjern kerner og skær den i tern på ca 1 x 1 cm
- Skyl aubergine og skær i tern på ca 1 x 1 cm
- Pil og hak løg og hvidløg
- Varm en pande med høj kant eller en gryde op med olivenolie og sauter løg og hvidløg et par minutter
- Tilsæt hokkaido og aubergine og sauter ved middelvarme ca 10 minutter
- Tilsæt de hakkede tomater og lad saucen simre til græskar og aubergine er mørt
- Hvis du synes, saucen er for tynd, tilsætter du lidt af det gemte pastavand
- Smag til med salt og friskkværnet peber
- Vend pastaen i saucen sammen med frisk basilikum og varm igennem
- Inden servering drysses med de ristede mandler, lidt persille og evt parmesan
Server fx pastaretten med en grøn salat og/eller lækkert brød