Pasta med bagte tomater og snackpeber samt røget ørred

Jeg elsker nemme og lækre pastaretter, og det er lige, hvad denne pastaret er. Og selvom retten er nem, og med få ingredienser, behøver den ikke være kedelig. De bagte tomater og snackpeber giver, sammen med de tørrede tomater, en fantastisk smag i saucen, der er lavet af rød pesto og hakkede tomater tilsat røget ørred og krydderier. Når det skal være nemt, og jeg ikke laver min pesto selv, er jeg stor fan af Løgismoses pestoer. Men alle røde pestoer kan bruges. Til en pastaret som denne, bruger jeg pasta, som saucen kan 'snige sig ind i', fx penne, rigatoni, rotelle (møllehjul), tortiglioni eller conchiglie (konkylier). Er du mere til laks end til ørred, bruger du dette i stedet. Eller du kan undlade ørred/laks og lave retten udelukkende med grøntsager og pasta


Ingredienser

Til 2 personer

  • 1 stor rød snackpeber eller 2 små
  • 100 g cherrytomater
  • 1 tsk tørret timian
  • 200 g tørret pasta 
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk frisk rød chili – kan erstattes af ½-1 tsk chiliflager eller udelades
  • ca 50 g soltørrede tomater, gerne dem i olie
  • 100 g røget ørred i skiver – kan erstattes med røget laks
  • 1 tsk paprika
  • ½ bæger rød pesto – fx fra Løgismose
  • ½ ds hakkede tomater
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning og pensling

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
  2. Skyl snackpeber, skær dem midt igennem på langs og fjern kerner
  3. Skyl tomaterne – hvis du synes, kan du halvere dem
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir, læg peber og tomater herpå, pensl dem med lidt olivenolie og drys dem med tørret timian
  5. Bag peber og tomater ca 15 minutter, til de tager farve og pebrene er blevet bløde
  6. Kog imens pastaen efter anvisning på pakken, skyl dem i koldt vand og hæld dem op i en si
  7. Pil og hak hvidløg og hak rød chili, hvis du bruger chili (fjern evt kernerne)
  8. Skær de soltørrede tomater i strimler
  9. Hak ørred groft med en kniv
  10. Varm lidt olie op i en pande med høj kant til medium varme og sauter hvidløg og evt chili (ikke hvis du bruger flager)
  11. Tilsæt soltørrede tomater og røget ørred og rist 2 minutter
  12. Rør paprika i, tilsæt pesto og hakkede tomater og lad det hele simre et par minutter
  13. Skær de bagte snackpeber i skiver på ca 2½ cm og vend disse samt de bagte tomater i saucen
  14. Vend de kogte pasta i saucen sammen med basilikumblade og smag til med salt og friskkværnet peber