Pasta med gul zucchini

Zucchini (Squash) er en lækker og billig grøntsag, og den er virkelig anvendelig til mange ting. Fx er den super god i pastaretter. Til denne pastaret har jeg brugt gule zucchini, da det var dem, fra haven, der havde den bedste størrelse. Men retten er absolut lige så lækker med grønne zucchini. Smagen er den samme – det er kun farven, der er anderledes. Jeg bruger hakket kylling, men hakket oksekød eller lam er fine alternativer, og saucen er lavet af hakkede tomater og rød pesto.. Af pasta har jeg brugt Mezzi Paccheri, men alle slags tørret pasta kan bruges. Det samme gælder osten, der rives over retten. Brug parmesan, som italienerne gør, eller brug den ost, du bedst kan lide


Ingredienser

Til 4 personer

  • 500 g pasta, jeg bruger Mezzi Paccheri men alle slags tørret pasta kan bruges
  • 600 gram hakket kylling, alternativt hakket oksekød eller lam
  • 1 spsk olivenolie eller anden olie til stegning
  • 2 stk gule løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stor gul zucchini (squash), alternativt en grøn
  • 1 glas rød pesto, jeg bruger Løgismoses
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk røget paprika
  • ½-1 tsk chiliflager, kan udelades
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Topping

  • lidt hakket persille
  • revet parmesan, Prima Donna eller anden ost, der er god at rive

Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken, hæld vandet fra og stil dem til side, til de skal vendes i den færdige sauce
  2. Pil og hak løg og hvidløg fint
  3. Lav lange strimler af zucchinien ved at "skrælle" den med en kartoffelskræller hele vejen rundt, indtil du kommer ind til kernerne
  4. Varm olien op til middel varme i en pande med høj kant og sauter løget til det bliver klart 
  5. Tilsæt hvidløg og sauter det med et par minutter
  6. Tilsæt det hakkede kylling, og lad det stege med 2-3 minutter
  7. Tilsæt røget paprika, chili, salt og friskkværnet peber
  8. Tilsæt den røde pesto og rør det hele godt sammen og tilsæt så de hakkede tomater
  9. Vend zucchinistrimlerne i, derefter den kogte pasta og varm retten igennem
  10. Inden servering toppes med lidt hakket persille og revet parmesan, Prima Donna eller anden ost, der er god at rive
  11. Server evt pastaretten med en grøn salat til