Pasta med hummerhaler og grøntsager

Denne pastaret med hummerhaler og grøntsager er en dejlig simpel og lækker ret. Jeg laver retten med optøede, frosne hummerhaler, så den er nem, har en dejlig hvidvins-flødesauce og masser af grøntsager. Hummerhalerne kan sagtens erstattes af rejer, fx Vannameirejer, der er lidt store


Ingredienser

Til 4 personer

  • ca 300 g frosne hummerhaler, optøede (kan erstattes af rejer, fx Vannamei rejer, da de er lidt store)

  • 2 fed hvidløg + salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk olie til stegning
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille squash, eller ½ hvis den er stor
  • 4 forårsløg
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 dl hvidvin
  • ½ fiskebouillontern, alternativt grøntsagsbouillon
  • 1/4 liter madfløde, jeg bruger 8%
  • 1 tsk salt, lidt friskkværnet peber og 1 tsk tørret oregano
  • 50 g sukkerærter, halverede på langs
  • 8-10 stk cherrytomater, halverede

Til servering

  • frisk pasta, jeg bruger fettuccine
  • lidt hakket persille

Sådan gør du

  1. Varm en pande op med 2 spsk olie til høj varme og svits hummerhalerne. Drys dem med salt. friskkværnet peber og presset hvidløg. Tag hummerhalerne op på en tallerken og stil dem til side *)
  2. Pil og hak løg og hvidløg
  3. Skyl den røde peber og skær den i små firkanter
  4. Skyl squash, halver den på langs og skær den i skiver
  5. Skyl forårsløg. Snit 2 af løgene i tynde skiver og skær 2 i skrå skiver
  6. Skyl og halver cherrytomater og halver sukkerærterne på langs
  7. Tilbered pastaen efter anvisning på pakken, og lad em dryppe godt af
  8. Varm 2 spsk olie op i en pande med høj kant eller en wok og sauter løg og hvidløg 3-4 minutter, til løget er blevet blødt uden at tage farve
  9. Tilsæt rød peber, squash og det snittede forårsløg og sauter 2 minutter (gem de skråtskårede forårsløg)
  10. Hæld hvidvin ved og lad det dampe 1 minut
  11. Hæld fløden i og smuldr bouillon i, kog det op og smag til med salt, friskkværnet peber og oregano
  12. Vend sukkerærter, tomater, hummerhaler og pasta sammen med  saucen og varm igennem
  13. Inden servering drysses med hakket persille

Server evt med lidt lækkert brød til

*) du kan enten pille skallerne af hummerhalerne, inden du rister dem, eller du kan lade dem være på