Denne pastaret med hummerhaler og grøntsager er en dejlig simpel og lækker ret. Jeg laver retten med optøede, frosne hummerhaler, så den er nem, har en dejlig hvidvins-flødesauce og masser af grøntsager. Hummerhalerne kan sagtens erstattes af rejer, fx Vannameirejer, der er lidt store
Ingredienser
Til 4 personer
- ca 300 g frosne hummerhaler, optøede (kan erstattes af rejer, fx Vannamei rejer, da de er lidt store)
- 2 fed hvidløg + salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olie til stegning
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille squash, eller ½ hvis den er stor
- 4 forårsløg
- 2 spsk olie til stegning
- 2 dl hvidvin
- ½ fiskebouillontern, alternativt grøntsagsbouillon
- 1/4 liter madfløde, jeg bruger 8%
- 1 tsk salt, lidt friskkværnet peber og 1 tsk tørret oregano
- 50 g sukkerærter, halverede på langs
- 8-10 stk cherrytomater, halverede
Til servering
- frisk pasta, jeg bruger fettuccine
- lidt hakket persille
Sådan gør du
- Varm en pande op med 2 spsk olie til høj varme og svits hummerhalerne. Drys dem med salt. friskkværnet peber og presset hvidløg. Tag hummerhalerne op på en tallerken og stil dem til side *)
- Pil og hak løg og hvidløg
- Skyl den røde peber og skær den i små firkanter
- Skyl squash, halver den på langs og skær den i skiver
- Skyl forårsløg. Snit 2 af løgene i tynde skiver og skær 2 i skrå skiver
- Skyl og halver cherrytomater og halver sukkerærterne på langs
- Tilbered pastaen efter anvisning på pakken, og lad em dryppe godt af
- Varm 2 spsk olie op i en pande med høj kant eller en wok og sauter løg og hvidløg 3-4 minutter, til løget er blevet blødt uden at tage farve
- Tilsæt rød peber, squash og det snittede forårsløg og sauter 2 minutter (gem de skråtskårede forårsløg)
- Hæld hvidvin ved og lad det dampe 1 minut
- Hæld fløden i og smuldr bouillon i, kog det op og smag til med salt, friskkværnet peber og oregano
- Vend sukkerærter, tomater, hummerhaler og pasta sammen med saucen og varm igennem
- Inden servering drysses med hakket persille
Server evt med lidt lækkert brød til
*) du kan enten pille skallerne af hummerhalerne, inden du rister dem, eller du kan lade dem være på