Laks og mango er, efter min mening, fantastisk sammen. Så i denne ret med ovnbagt laksesteaks, får laksen selskab af en lækker mangocreme med et asiatisk touch af ingefær, lime, chili og kokosmælk. Og sammen med fettuccine pasta og salat er retten et super måltid til både hverdag og gæster
Ingredienser
Til 4 personer
- 500 g fettuccine naturel
- 4 stk laksesteaks
- 2 modne mangoer
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk finthakket ingefær
- ½-1 tsk chiliflager
- 2 tsk friskpresset limesaft, citronsaft kan også bruges. Brug økologiske/ubehandlede citroner og riv 1 tsk af skallen
- 2 dl kokosmælk
- lidt olivenolie til sautering
- 5 forårsløg
- salt og friskkværnet peber
Til servering
- 2 spsk hakket dild
- 2 håndfulde blandet salat (fintsnittet iceberg, feldsalat, babyspinat og/eller ruccola)
- tynde mangostykker/-skiver
- et drys revet limeskal/citronskal
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Si vandet fra og skyl med koldt vand, for at undgå, at pastaen 'koger videre'
- Skræl mangoerne og skær 12 tynde skiver af den ene (gem til servering). Skær resten af mangokødet i mindre stykker og blend det til en ensartet creme
- Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)
- Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, læg laksen heri og drys med salt og friskkværnet peber
- Pil og hak løg og hvidløg og skræl og hak ingefær fint
- Skyl forårsløg. Skær 2 af forårsløgene i skrå skiver og de andre tre i 6 stykker hver. Stil til side til senere
- Varm olivenolie op i en pande og sauter løg og hvidløg til løget bliver klart
- Tilsæt kokosmælk, limesaft, hakket ingefær og chiliflager og kog det ind til ca det halve
- Bland mangocremen i under omrøring og smag til med salt og friskkværnet peber
- Vend forårsløgstykkerne (ikke de skrå skiver) i mangocremen
- Sæt laksen i ovnen og bag den i 8-10 minutter
- Bland, imens laksen er i ovnen, de kogte fettuccine i mangocremen og varm igennem
Anret fettuccine og mangocremen på 4 tallerkener sammen med salaten. Læg et stykke laks på hver tallerken og pynt med mangoskiverne, de skrå forårsløg, salat, det hakkede dild og et drys revet limeskal/citronskal