Pasta med rejer i cremet pestosauce

Pasta med rejer i cremet pestosauce er super nem at tilberede og smager skønt. De bagte tomater og snackpeber giver en fantastisk smag sammen med pestoen og rejerne. Og selvom du bager tomater og snackpeber, tager det ikke lang tid at lave retten, da du tilbereder resten mens tomater og peber bager. Server  fx retten med en grøn salat, og du har et herligt måltid


Ingredienser

Til 2 personer

  • 100 + 100 g cherrytomater
  • 1 rød snackpeber
  • 1 tsk tørret timian
  • 200 g frisk pasta, fx fettuccine
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g tigerrejer, gerne fra frost – alternativ: store vannameirejer 
  • salt/peber
  • 1 spsk rød pesto, jeg bruger den fra Løgismose
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 50 g frisk spinat
  • lidt olie til stegning

Topping

  • friske, hakkede urter, fx basilikum, persille, dild eller hvad du har lyst til
  • 30 g parmesan eller anden revet ost – kan udelades


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader og beklæd en bageplade med bagepapir
  2. Skyl tomaterne og halver halvdelen af dem (100 g) og læg dem på bagepladen
  3. Skyl snackpeber, halver den, fjern kerner og læg den på bagepladen
  4. Pensl både tomater og snackpeber med lidt olie, drys med tørret timian og bag dem ca 15 minutter, til snackpeber er blevet blød
  5. Imens koger du pasta efter anvisning på pakken – gem lidt af pastavandet, hvis du ønsker at gøre saucen mere cremet og lidt tykkere
  6. Pil og hak løg og hvidløg fint
  7. Halver de resterende 100 g cherrytomater
  8. Skyl spinat, hvis ikke du har købt det, der er skyllet (det gør jeg altid – det er nemmest)
  9. Opvarm en gryde eller pande med olie og steg løg og hvidløg, til løget er blødt og klart
  10. Tilsæt tigerrejer og steg til de er helt lyserøde og gennemstegte *)
  11. Tilsæt pesto og madlavningsfløde og lad det hele simre ved lav/middel varme et par minutter
  12. Skær de bagte snackpeber i skiver på ca 2½ cm
  13. Kom pasta, halve cherrytomater, bagte tomater, bagte snackpeber og spinat i panden/gryden. Tilsæt evt. også noget af pastavandet for en tykkere sauce
  14. Smag til med salt og peber og drys med hakkede urter

*) hvis du bruger frosne, kogte rejer skal de blot vendes i panden 1 minut. Sørg for at rejerne er godt drænede