Pasta med kylling i sauce af søde kartofler

Pasta er altid et hit hos os - alle slags pasta. Og det er sjov at eksperimentere med forskellige pastasaucer og variere grøntsager og krydderier. Man kan lave lette eller mindre lette saucer, man kan lave grønne, røde, farvestrålende. Denne sauce lavede jeg med søde kartofler, så det er en af de mere mættende pastasaucer, som jeg kombinerede med kylling og lidt chili, som balance til de søde kartofler. En super kombi.


Ingredienser

til 2 personer

  • ca 125 g friske spaghetti
  • 2 stk kyllingebryst
  • ca 200 g søde kartofler
  • 1 stort rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • ca 200 g brune champignon
  • 1 håndfuld frosne ærter
  • ca ½ dl vand
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk tørret timian
  • ½ tsk tørret chili
  • 2 spsk balsamico
  • 2 spsk olivenolie
  • saft af 1citron
  • 1½ dl pastavand
  • salt og friskkværner peber
  • olivenolie til stegning


Sådan gør du

  1. Skræl de søde kartofler, skær dem i mindre stykker og put dem i en skål- de behøver ikke være ens, da de alligevel skal blendes
  2. Pil løg og skær det i kvarte og put dem i skålen
  3. Pil hvidløg og 'mas' dem lidt med bagenden af en kniv og put dem i skålen
  4. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  5. Bland 2 spsk olivenolie, balsamico, det halve af citronsaften og rosmarin sammen og hæld det over grøntsagerne, som blandes rundt
  6. Hæld grøntsagerne ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca 20 minutter
  7. Rens champignon og skær dem i kvarte
  8. Skær kyllingen i tynde strimler
  9. Varm olivenolie op i en sauterpande eller gryde og steg kyllingestykkerne heri. Når kyllingestykkerne er næsten gennemstegte og gyldne tilsættes champignon og timian, og det hele steges et par minutter - lad det hvile i panden/gryden
  10. Når grøntsagerne har fået 20 minutter i ovnen, tages de ud og køler lidt af
  11. Kog pastaen efter anvisning på pakken - HUSK at gemme ca 1½ dl pastavand
  12. Mens pastaen koger, blender du grøntsagerne sammen med den anden halvdel af citronsaften samt ½ dl vand
  13. Når grøntsagerne er blendet, hældes de i panden/gryden til kylling og champignon sammen med 1 dl pastavand og ærter, og det hele røres sammen og varmes igennem. Du kan regulere saucens tykkelse med den sidste halve dl pastavand og lidt almindeligt vand

Anret pastaen i pastaskåle eller på tallerkner og kom saucen over

Server med hakket persille og/eller frisk, hakket basilikum og revet parmesan drysset over