Pasta med tun i cremet pestosauce er en super nem og lækker pastaret. Der er ikke mange ingredienser i retten, men kombinationen af tun, løg, bladselleri, ærter og pesto er virkelig god. Server evt pastaretten med en grøn salat til, for at få flere grøntsager, og du har en herlig middagsret
Ingredienser
Til 4 personer
- 500 g frisk pasta, fx fettuccine, linguine eller spaghetti
- 1 stort rødløg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie eller anden olie til stegning
- 6 stilke bladselleri i tynde skiver
- 300 g frosne ærter
- 2 dl madlavningsfløde
- 3 spsk basilikumpesto
- 1 spsk revet skal af en økologisk/ubehandlet citron
- 1 tsk groft salt og friskkværnet peber
- 2 dåser afdryppet tun i vand eller olie
Topping
- de små topblade fra bladsellerien
- citronbåde
Sådan gør du
- Pil og hak rødløg og hvidløg
- Skyl bladselleri og skær stilkene i skiver på tværs – gem toppene til topping
- Hæld tunen op i en si, og lad det dryppe af
- Kog pastaen efter anvisning på pakken, og lad den dryppe af i en si
- Varm olien op i en pande med høj kant til medium varme og sauter løg, hvidløg og bladselleri 4 minutter. Skru ned for varmen til lav
- Tilsæt pesto, fløde, citronskal og ærter og smag til med salt og friskkværnet peber
- Vend pastaen i saucen og vend drefter tun forsigtigt i. Varm det hele igennem
- Anret pastaen i skåle eller på tallerener og pynt med bladselleritoppe og citronbåde
Server evt pastaretten med en grøn salat til