Pastapenne med ørred i cremet sauce

Nem og virkelig lækker, italiensk inspireret, pastaret med ørred, tomater og spinat i cremet sauce. Jeg kommer hvidvin i saucen, men har du ikke lyst til det, kan vinen erstattes af grøntsagsbouillon. Kan du ikke finde ørred, kan du sagtens bruge laks i stedet. De to fisk har samme konsistens og egner sig begge til retten


Ingredienser

Til 4 personer

  •  ca 400 g pennepasta
  • 4 stk ørredsteaks uden ben, kan erstattes af laksesteak
  • 1 løg
  • 1 solohvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
  • 3 dl hvidvin, kan erstattes af grøntsagsbouillon
  • 3 dl madlavningsfløde, 8% - 4 % kan sagtens bruges, men så bliver saucen lidt mindre cremet
  • 1 rød peberfrugt
  • 12 - 15 stk cherrytomater
  • ca 50 g babyspinat
  • ½ tsk knuste chiliflager
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • lidt olie til stegning
  • lidt friskpresset citronsaft til at dryppe på ørreden sammen med salt og friskkværnet peber

Til servering

  • lidt spirer, fx ærtespirer
  • evt lidt soltørrede tomater, semidried i olie
  • evt nogle sorte oliven

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, læg ørreden i fadet, dryp friskpresset citronsaft over og drys med salt og friskkværnet peber
  3. Bag ørreden til den er mør, det tager  ca 18 minutter *)
  4. Kog pastaen efter anvisning på pakken mens ørreden bager og du laver saucen
  5. Skyl og halver tomater
  6. Skyl peberfrugten og skær den i mundrette stykker
  7. Pil og hak løg og hvidløg
  8. Varm en pande med høj kant op med olie og sauter løg og hvidløg, til løgene er blever klare
  9. Tilsæt chiliflager, de halve tomater og peberfrugt og sauter med et par minutter
  10. Tilsæt hvidvin og lad det hele simre svagt et par minutter, så det koger lidt ind
  11. Tilsæt fløden og lad saucen koge, så den får en cremet konsistens
  12. Smag saucen til med salt og friskkværnet peber og rør babyspinat i, så den falder sammen
  13. Når pastaen er kogt færdig (al dente), hældes vandet fra og pastaen vendes i saucen - Gem lidt af pastavandet, så du kan gøre din sauce tykkere, hvis du ønsker det
  14. Vend hele basilikumblade i saucen
  15. Skær laksen i mundrette stykker og fordel den over pastaen
  16. Pynt med spirer, fx ærtespirer og evt strimler af soltørrede tomater (semidried i olie) og sorte oliven

*) Du kan også vælge at stege ørreden på panden, inden du sauterer løg og hvidløg og derefter gå videre fra punkt 8