Nem og virkelig lækker, italiensk inspireret, pastaret med ørred, tomater og spinat i cremet sauce. Jeg kommer hvidvin i saucen, men har du ikke lyst til det, kan vinen erstattes af grøntsagsbouillon. Kan du ikke finde ørred, kan du sagtens bruge laks i stedet. De to fisk har samme konsistens og egner sig begge til retten
Ingredienser
Til 4 personer
- ca 400 g pennepasta
- 4 stk ørredsteaks uden ben, kan erstattes af laksesteak
- 1 løg
- 1 solohvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 3 dl hvidvin, kan erstattes af grøntsagsbouillon
- 3 dl madlavningsfløde, 8% - 4 % kan sagtens bruges, men så bliver saucen lidt mindre cremet
- 1 rød peberfrugt
- 12 - 15 stk cherrytomater
- ca 50 g babyspinat
- ½ tsk knuste chiliflager
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld basilikumblade
- lidt olie til stegning
- lidt friskpresset citronsaft til at dryppe på ørreden sammen med salt og friskkværnet peber
Til servering
- lidt spirer, fx ærtespirer
- evt lidt soltørrede tomater, semidried i olie
- evt nogle sorte oliven
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, læg ørreden i fadet, dryp friskpresset citronsaft over og drys med salt og friskkværnet peber
- Bag ørreden til den er mør, det tager ca 18 minutter *)
- Kog pastaen efter anvisning på pakken mens ørreden bager og du laver saucen
- Skyl og halver tomater
- Skyl peberfrugten og skær den i mundrette stykker
- Pil og hak løg og hvidløg
- Varm en pande med høj kant op med olie og sauter løg og hvidløg, til løgene er blever klare
- Tilsæt chiliflager, de halve tomater og peberfrugt og sauter med et par minutter
- Tilsæt hvidvin og lad det hele simre svagt et par minutter, så det koger lidt ind
- Tilsæt fløden og lad saucen koge, så den får en cremet konsistens
- Smag saucen til med salt og friskkværnet peber og rør babyspinat i, så den falder sammen
- Når pastaen er kogt færdig (al dente), hældes vandet fra og pastaen vendes i saucen - Gem lidt af pastavandet, så du kan gøre din sauce tykkere, hvis du ønsker det
- Vend hele basilikumblade i saucen
- Skær laksen i mundrette stykker og fordel den over pastaen
- Pynt med spirer, fx ærtespirer og evt strimler af soltørrede tomater (semidried i olie) og sorte oliven
*) Du kan også vælge at stege ørreden på panden, inden du sauterer løg og hvidløg og derefter gå videre fra punkt 8