Ruccolapesto med solsikkekerner

Det er sjovt at eksperimentere med ingredienser til pestoer. Og det er super nemt at lave sin egen pesto. Denne pesto med ruccola, solsikkekerner og en snert af chili er frisk og cremet og smager fantastisk sammen med ovnbagt laks eller torsk og som dip til lækkert brød. Pestoen kan sagtens holde sig i køleskabet et par dage


Ingredienser

til ca 2 dl pesto

  • 30 g ruccola 
  • 50 g solsikkekerner
  • 35 g persille
  • 50 g mascarpone, italiensk mild og cremet friskost
  • 1 rød chili, pestoen skal have et lille snert af chili, så smag dig frem til, hvor meget du vil have i
  • ca ½ dl olivenolie
  • salt og friskkværnet sort peber


Sådan gør du

  1. Skyl ruccola og persille
  2. Skær chilien i mindre stykker
  3. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en cremet pesto. Tilføj evt lidt mere olie, hvis du vil have pestoen lidt tyndere. 

Du kan lave pestoen grov eller fin - dit valg