Pico de gallo - frisk salsa

Pico de gallo – frisk salsa – er en salat, der stammer fra det mexicanske køkken. Traditionelt er den lavet af friske tomater, løg og peber drysset med koriander og dryppet med limesaft. Jeg har tilføjet majs, da jeg synes, det passer så perfekt til ingredienserne, og til mexicansk mad i det hele tager. Endvidere har jeg tilføjet de sunde, sorte bønner, der er mættende og har en let sødlig smag og en cremet konsistens. Og så tilfører de endnu en farve til den farverige salsa. Salsaen er super nem at lave, også selvom grøntsagerne skal skæres i meget små tern. Salsaen smager fantastisk til nachos, i tacos (evt sammen med kylling eller fisk), til quesadillas og som tilbehør til stegt/grillet kylling og fisk
Tip: du kan tilsætte små avocadotern til din salsa, eller du kan fx servere en guacamole til – du finder en opskrift her
Ingredienser
- 1 ds sorte bønner *)
- 1 ds majs **)
- 250 g modne tomater
- ½ rød, gul eller grøn peber
- ½ rødløg
- 1 avocado ***)
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 stk grøn chili
- 2 fed hvidløg
- friskpresset saft af 1 limefrugt
- salt og friskkværnet peber
*) alternativt kan du bruge en dåse røde kidneybønner
**) du kan også bruge frosne, optøede majs, kogt majskolbe (6-7 minutter) eller majskolbe tilberedt i mikroovn (ca 3 minutter)
***) du kan udelade avocado og fx i stedet servere guacamole til – du finder en opskrift her
Sådan gør du
- Hæld bønnerne op i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af
- Hæld majsene i sien og lad dem dryppe af sammen med bønnerne
- Skyl tomater, skær dem i små tern og kom dem i en skål
- Skyl peberfrugt, skær den i små tern og kom dem i skålen
- Pil og hak rødløg i små tern og kom dem i skålen
- Flæk avocado, fjern stenen, tag kødet ud af skallen, skær det i små tern og kom ternene i skålen - skær evt et par skiver til pynt
- Hak koriander og kom det i skålen – gem lidt hele, små blade til servering
- Fjern kernerne fra chilien, hak den fint og kom den i skålen
- Pil hvidløg og pres det ned i skålen
- Kom de drænede bønner og majs i skålen
- Pres limesaften hen over alle grøntsagerne og drys med lidt salt og friskkværnet peber
- Vend det hele forsigtigt og lad gerne salsaen trække en halv times tid inden servering

