Pulled chicken med svampe og sukkerærter

Man bruger næsten altid kyllingebryst i strimler, i tern, i hele eller halve, så jeg tænkte at der også måtte være andre muligheder. Hvad kan man ellers gøre med kød? Og selvfølgelig - 'pulled pork', så hvorfor ikke 'pulled chicken'?

Jeg brugte straw mushrooms i retten - en pudsig svamp, der ikke er særlig kendt udenfor asien, hvor den bla dyrkes på strårester af forskellig art. Udenfor asien kan man få svampen på dåse eller i tørret form. Jeg finder dem på dåse i thaisupermarkeder/asiatiske supermarkeder. Hvis ikke, du kan finde svampene, så brug champignon i stedet. Der skal tre typer svampe i denne ret, så hvide og brune champignon samt en type svamp mere (frisk eller tørret) er rigtig fint. Jeg brugte tørrede sorte tragtkantareller.

Pulled chicken kan anbefales - det var faktisk en god ide, retten er nem at lave og den blev spist til sidste lille trævl


Ingredienser

til 4 personer - hvis du vil bruge retten sammen med 3-4 andre thairetter, kan du halvere mængden

  • 3 stk kyllingebryst
  • 2 tsk finthakket hvidløg
  • 2 spsk finthakket ingefær
  • 125 g hvide champignon
  • 1 ds straw mushrooms eller 125 g brune champignon
  • 125 g tørrede svampe eller andre friske svampe
  • 1 porre
  • 50 g sukkerærter
  • 1-2 tsk grøn karrypasta, afhængig af hvor stærk din karrypasta er
  • 5 spsk soyasauce
  • 1 tsk palmesukker - rørsukker eller almindelig sukker kan bruges
  • frisk koriander eller persille til pynt
  • olie til stegning


Sådan gør du

  1. Hvis du bruger tørrede svampe, starter du med at udbløde disse  efter anvisning på pakken
  2. Rens de friske svampe. Hvis de hvide champignon er så små, at de kan være hele, er det fint - ellers skær dem i kvarter
  3. Hvis du har straw mushrooms: si vandet fra og skær dem i halve. Hvis du bruger brune champignon, skæres de i skiver
  4. De tørrede svampe eller andre friske svampe skærer du i passende stykker, afhængigt af hvilke svampe du bruger
  5. Hak hvidløg og ingefær og skær porren i tynde ringe
  6. Skyl sukkerærterne og flæk dem på langs
  7. Opvarm olie på en pande eller i en gryde og steg kyllingebrysterne heri til de er lysebrune og gennemstegte
  8. Tag kyllingestykkerne op af pande/gryde. Hvis der er meget olie tilbage, hældes noget af det fra og resten bruges til at stege videre i
  9. Rist porre, hvidløg og ingefær til porren er blevet blank, ca 1-2 minutter
  10. Tilsæt svampene (ikke straw mushrooms, hvis du bruger dem) og steg videre 2 minutter
  11. Tilsæt karrypasta, soya og sukker og steg 1 minut
  12. Pluk kyllingebrysterne fra hinanden i trævler med 2 gafler
  13. Tilsæt 'det plukkede' kyllingbryst, bland det hele godt og tilsæt her evt straw mushrooms Varm retten igennem. Hvis retten er blevet for spicy, kan du tilsætte lidt mere sukker 
  14. Server med nudler - æggenudler er bedst til denne ret - og drys med frisk koriander eller persille