Rabarbersaft med rosenblade

Rabarber har faktisk to sæsoner. April-juni samt august-oktober. Så jeg har igen fine rabarber i haven. De er ikke så så store, som de første , men de er ligeså lækre. Roserne har også fået flere blomster, så jeg tænkte, at jeg ville kombinere de to. Det kom der er herlig saft ud af. Jeg har lige læst, at rabarber faktisk stammer fra " området langs floden Volga i det sydlige Sibirien og blev først i Europa dyrket til madmæssig brug fra 1800-tallet" (citat fra Den Gamle Fabriks bærleksikon). Det er, synes jeg, meget sjovt at vide.

Saften blev fantastisk. Kombinationen af rabarber og roser er virkelig god. Og så kan man fryse noget af saften ned, så der er saft til vinter. Lad endelig være med at smide det ud, du sier fra - det kan bruges til en lækker kompot


Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 325 g sukker
  • 1 ubehandlet/økologisk citron
  • 2 små håndfulde friske rosenblade
  • 3 liter vand

Sådan gør du

  1. Rens rabarberne, skær stænglerne i tykke skiver og læg dem i en gryde
  2. Skyl citronen og skær den i skiver
  3. Tjek rosenbladene for evt smådyr
  4. Kom citron og rosenblade i gryden sammen med rabarberne og tilsæt sukker og vand
  5. Kog saften op og lad den simre ca. 10 minutter. Smag til, om du vil have den sødere
  6. Hæld det hele op i en finmasket si og si saften fra. Gem det, der sies fra til kompot!
  7. Hæld saften på rengjorte flasker, der evt er skyllet med Atamon eller spiritus

Tip:

Rør 2-3 spsk af saften i det, du har siet fra - så har du den lækreste kompot

Hæld noget af saften i en plasticflaske og frys det ned. Så har du rabarbersaft til vinter