Raita med ananas

Det er nemt og ikke særlig tidskrævende at lave raita. Raita er en indisk dressing lavet af yoghurt, agurk og mynte. Den minder om den græske tzatziki og kan som denne bruges til grill og på brød. Til indiske og arabiske retter er den næsten uundværlig, da mynten og agurken giver en god kontrast til krydderierne. Jeg putter normalt hvidløg i, for at give en lidt stærkere smag, men det kan undlades. I denne version har jeg tilsat ananas, der giver endnu mere friskhed

Normalt laves raita af 10% græsk yoghurt, men personligt synes jeg, det er for fedt. Derfor laver jeg den af 0,2% skyr. Den er god til det, da den ikke væder 


Ingredienser

til  4 personer

  • 2,5 dl skyr 0,2 % eller græsk yoghurt 10 %

  • 100 g frisk ananas

  • 1 agurk

  • 2 fed hvidløg

  • en håndfuld friske mynteblade

  • 1 tsk stødt spidskommen

  • salt

  • friskkværnet sort peber 

Sådan gør du

  1. Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske.
  2. Riv agurken groft, og lad den dryppe af i en si - hjælp den evt lidt ved at presse med en grydeske
  3. Skræl ananas og skær i meget små firkanter
  4. Pres hvidløg og hak mynten og rør det i skyren/yoghurten sammen med spidskommen
  5. Rør agurk og ananas i og smag til med salt og peber