Italiensk inspireret ravioli i fad er super nemt. Den lækre, cremede sauce med skønne ravioli, spinat og krydderier gratineret med mozzarella er et hit både sommer og vinter. Jeg bruger ravioli med ricotta, tomat og basilikum, men alle slags ravioli kan bruges. Og ravioli kan nemt erstattes med tortellini. Server evt retten med en grøn salat til
Ingredienser
Til 4 personer
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 50 g soltørrede tomater i olie
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 200 g zucchini, groftrevet
- 2 håndfulde babyspinat
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk tørret oregano
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl madfløde
- 500 g frisk ravioli
- 125 g frisk mozzarella
- 1 spsk olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Til servering
- 1 håndfuld frisk basilikum
- evt en grøn salat
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg
- Skær de soltørrede tomater i små stykker
- Skyl og riv zucchini groft
- Varm en gryde op med olie og sauter løgene til de bliver klare og bløde
- Tilsæt hvidløg, soltørrede tomater, basilikum, groftrevet zucchini, chiliflager, tørret oregano, grøntsagsbouillon, hakkede tomater og fløde og kog retten op
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Vend spinaten i, så den falder sammen
- Vend ravioli i gryden og smag til med salt og friskkværnet peber
- Kom retten i et smurt ovnfast fad, riv den friske mozzarella over og gratiner i den forvarmede ovn ca 15 minutter, til mozzarellaen er smeltet og blevet gylden og raviolien er bagt