En meget nem, hurtig og virkelig velsmagende asiatisk ret med gul karry, kylling og kikærter. Retten er det, thaierne kalder en 'tør karry', da der ikke er masser af kokossauce i den. Retten er spicy, men det er jo individuelt, hvad spicy er. Så start evt med lidt mindre mængde karrypasta og prøv dig frem. Når jeg laver retten, serverer jeg ofte enten en forret med grøntsager først eller en salat bagefter, da der ikke er mange grøntsager i retten. Man kan også blot nyde retten som et hurtigt, lækkert måltid
Gå også på opdagelse i andre af mine opskrifter med bælgfrugter
Ingredienser
Til 2 personer
- 300 g kyllingebryst
- 1 mellemstort løg
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 1 tsk gul karrypasta (vil du have retten super spicy, kan du bruge mere)
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 stængel citrongræs
- 3 limeblade
- 1 stor håndfuld kikærter fra dåse
- ½ lille ds kokosmælk, ca 90 ml *)
- 1 spsk kokosolie til stegning, anden olie kan sagtens bruges
- 2 dl ris
Til servering
- 2 spsk ristede cashewnødder
- lidt frisk koriander
- lidt fintsnittet rød spidskål (hvid spidskål eller fintsnittet salat kan sagtens bruges)
*) Hvis vil du have lidt mere sauce i retten, kan du bruge hele dåsen, men retten er det, thaierne kalder en 'tør' karry, så den skal ikke 'sejle' i sauce
Sådan gør du
- Rist cashewnødderne på en tør pande og stil til side
- Pil løget, skær det midt igennem på tværs og skær tynde skiver
- Pil og hak hvidløg fint
- Hak det hvide af citrongræsstænglen fint
- Skær kyllingebryst i tynde skiver, som igen skæres i små stykker
- Kog risene efter anvisning på pakken
- Varm olien op i en pande med høj kant eller en gryde og rist kyllingen ved høj varme til det har fået farve
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg, hvidløg, limeblade, og citrongræs og rist 1 minut
- Tilsæt karrypasta, rør det godt sammen med kødet og rist 1 minut
- Tilsæt gurkemeje og rør det sammen med resten og hæld derefter kikærter og kokosmælk i. Lad retten simre uden låg et par minutter til kyllingen er mør
- Kom de kogte ris i skåle og anret karrykylling ovenpå. Husk at tage limebladene op
- Inden servering drysses med cashewnødder, frisk koriander og en lille smule fintsnittet rød spidskål