Ristede zucchini og svampe i soyasauce
Ristede zucchini og svampe i soyasauce er super nemt at lave, og så smager de fantastisk sammen med grill eller sammen med fiske- og kødretter. Du kan også servere grøntsagerne sammen med asiatiske retter. Eller fx sammen med en omelet og lidt lækkert brød, og du har en herlig vegetarret
Ingredienser
Til 4 personer som tilbehør eller til 2-3 personer som vegetarret
- 1 stk zucchini (squash)
- 200 g champignon
- 1 stk hvidt løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk paprika - hvis du vil have grøntsagerne spicy, kan du bruge chiliflager i stedet
- 1 stor håndfuld basilikumblade
- ½ dl soyasauce
- 2 spsk olie til stegning
Sådan gør du
- Skyl zucchini, skær den i 4 stykker på tværs og skær disse i stave
- Rens champignon og skær dem i skiver
- Pil og hak løg og hvidløg
- Varm olien op til middel varme i en pande og steg zucchini til de tager farve og bliver lidt gyldne. Tag dem op på en tallerken
- Rist løget til det bliver blankt
- Tilsæt champignon og rist til disse tager farve. Tilsæt evt mere olie. Tilsæt hvidløg og rist yderligere 1 minut
- Skru ned for varmen og tilsæt paprika (chili hvis du har valgt det)
- Kom zucchini tilbage i panden, tilsæt soyasauce og lad det hele simre svagt 1-2 minutter
- Tag grøntsagerne af varmen og vend basilikumblade i
Server grøntsagerne som tilbehør til grill, til fiske- og kødretter eller fx sammen med asiatiske retter. Eller server grøntsagerne sammen med en omelet og et stykke lækkert brød, og du har en herlig vegetarret