Ristede zucchini og svampe i soyasauce

Ristede zucchini og svampe i soyasauce er super nemt at lave, og så smager de fantastisk sammen med grill eller sammen med fiske- og kødretter. Du kan også servere grøntsagerne sammen med asiatiske retter. Eller fx sammen med en omelet og lidt lækkert brød, og du har en herlig vegetarret


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør eller til 2-3 personer som vegetarret

  • 1 stk zucchini (squash)
  • 200 g champignon
  • 1 stk hvidt løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika - hvis du vil have grøntsagerne spicy, kan du bruge chiliflager i stedet
  • 1 stor håndfuld basilikumblade
  • ½ dl soyasauce
  • 2 spsk olie til stegning

Sådan gør du

  1. Skyl zucchini, skær den i 4 stykker på tværs og skær disse i stave
  2. Rens champignon og skær dem i skiver
  3. Pil og hak løg og hvidløg
  4. Varm olien op til middel varme i en pande og steg zucchini til de tager farve og bliver lidt gyldne. Tag dem op på en tallerken
  5. Rist løget til det bliver blankt
  6. Tilsæt champignon og rist til disse tager farve. Tilsæt evt mere olie. Tilsæt hvidløg og rist yderligere 1 minut
  7. Skru ned for varmen og tilsæt paprika (chili hvis du har valgt det)
  8. Kom zucchini tilbage i panden, tilsæt soyasauce og lad det hele simre svagt 1-2 minutter
  9. Tag grøntsagerne af varmen og vend basilikumblade i

Server grøntsagerne som tilbehør til grill, til fiske- og kødretter eller fx sammen med asiatiske retter. Eller server grøntsagerne sammen med en omelet og et stykke lækkert brød, og du har en herlig vegetarret