Jeg havde stadig nogle rødbeder og pastinakker i haven, da vi nåede slutningen af oktober og tænkte, at jeg kunne lave rødbedepesto. Som tænkt, så gjort.
Da det var de 'bolschestribede' - polkarødbeder kaldes de vist - blev pestoen lidt bleg, nærmest lyserød. Men den smager super som tilbehør til kød og grøntsager og som pesto i pasta. Og den kan altid peppes op med lidt grønt drys.
Ingredienser
til ca. 3 dl
- 275 g rødbede stribede
- 60 g pastinak
- 55 ml æbleeddike
- 25 ml balsamico
- 1½ tsk rosmarin
- 80 ml vand
- ½ tsk salt
- 1 tsk kokossukker (rørsukker eller almindelig sukker kan bruges)
- 90 ml olivenolie
Sådan gør du
Skær rødbeder i små stykker og pastinak i tynde skiver og kog dem sammen med alle ingredienserne i 20 min. Køl det af og blend det til en ensartet, cremet pesto, som fyldes på atamonskyllede glas. Pestoen kan holde sig et stykke tid i køleskabet.