Det er super lækkert at lave sine egne rugbrødschips, og det er en god måde at få brugt resterne af et rugbrød. Og så er det nemt. Det kræver blot et stykke rugbrød, lidt olivenolie og salt, eller andre krydderier, hvis man har lyst til det.
Og rugbrødschipsene er yderst anvendelige. De er lækker som en eftermiddagshyggeting sammen med lidt frugt eller grønt, eller de kan bruges i salat, til ost, til suppe, til forskellige forretter m.m.
Man behøver ikke bruge salt, men kan variere med forskellige krydderier, alt efter hvad man vil bruge sine chips til. Oregano eller timian er lækkert, og faktisk smager det også super godt med lakridspulver. Og hvis man skal være lidt "syndig", er lidt chokoladedrys også et hit.
Ingredienser
½ rugbrød, som ikke er skiveskåret. Det kommer selvfølgelig an på, hvor mange chips, du vil lave. Jeg fik en bageplade fyldt ud af ca ½ rugbrød
- olivenolie
- friskkværnet salt - jeg brugte den lækre lyserøde Himalayasalt
Sådan gør du
- Skær rugbrødet i så tynde skiver som muligt, og del skiverne i trekanter eller firkanter
- Læg rugbrødsstykkerne på en bageplade med bagepapir. Sørg for at de ikke ligger ovenpå hinanden
- Pensl rugbrødsstykkerne med lidt olivenolie og drys med friskkværnet salt
- Bag chipsene i en forvarmet ovn på 200 grader i 12 minutter, og du har de lækreste rugbrødschips, som du kan opbevare i glas med låg eller i en kagedåse