Soba-nudler med lime, kardemomme, avocado og bacon
Super enkel og lækker japansk inspireret ret med soba-nudler, lime, kardemomme, avocado og bacon. Den skønne, syrlige smag af lime komplementeres fantastisk af det salte bacon, chili og urter (basilikum og koriander) samt knas fra pistacienødderne. Kan du ikke lige finde benishouga syltet ingefær, kan du bruge den slags, der bruges til sushi og skære dette i strimler. Jeg køber Benishouga syltet ingefær hos www.pandasia.dk. Ligeledes køber jeg det japanske kryddermix Shichimi Togarashi mix hos Pandasia. Kryddermixet er en blanding af yuzu (citrus), ingefær, stødt rød chili, tang, sorte og hvide sesamfrø samt japansk kardemomme. Har du ikke lige Shichimi Togarashi mix kan du bruge lidt sesamfrø, evt blandet af sorte og hvide, og lidt knust chili
Ingredienser
Til 4 persone
- 250 g soba- nudler, brune, japanske boghvedenudler (andre nudler kan bruges)
- 12 grønne kardemommekapsler
- 1 håndfuld basilikumblade, hakket groft
- 1 håndfuld korianderblade, hakket groft incl stilke
- 70 g pistacienødder uden skal og hakket groft
- 3 stk limefrugt, ubehandlede og/eller økologiske
- 1 stk chili uden kerner og snittet fint *)
- 2 stk grøn peber skåret i tynde strimler
- 2 stk avocado skåret i skiver
- 250 g baconskiver skåret i stykker på 4-5 cm
- evt 2-3 spsk jordnøddeolie, alternativ oliven- eller vindruekerneolie
Til servering
- Benishouga syltet ingefær **)
- Shichimi Toggarashi ***)
*) vælg den chili, der for dig giver en let-medium spicy ret
**) kan du ikke lige finde Benishouga syltet ingefær, kan du bruge den slags, der bruges til sushi og skære dette i strimler
***) et drys Shichimi Togarashi (japansk kryddermix (har du ikke lige det i skabet, kan du bruge lidt sesamfrø, evt blandet af sorte og hvide, og lidt knust chili)
Sådan gør du
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken. Skyl dem med kold vand, og lad dem dryppe godt af
- Knus kardemommekapslerne med den flade side af en kniv, så de åbner sig. Skrab frøene ud, kom dem i en morter **) og knus dem – der bliver ca ½ tsk – og vend dem med nudlerne
- Hak basilikum, koriander og pistacienødder groft
- Flæk chili, fjern kerner og snit fint
- Riv skallen af 2 limefrugter, så du får ca 1 spsk og pres derefter saften af de to limefrugter, så du får ca ½ dl. Skær den sidste limefrugt i både og gem til servering
- Skyl de grønne peber, halver dem og skær i tynde strimler
- Halver avocadoer, fjern sten og skræl og skær i tynde skiver
- Skær bacon i stykker på ca 4-5 cm
- Varm en pande med høj kant op til middelvarme og steg bacon – det skal ikke blive sprødt men gennemstegt og må gerne tage farve (tilsæt evt 2-3 spsk olie, hvis nødvendigt for videre stegning)
- Tilsæt chili og kardemomme og steg 1 minut
- Tilsæt de grønne peberstrimler og steg 1 minut
- Skru ned til lav varme og tilsæt basilikum, koriander, pistacienødder, revet limeskal og limesaft. Vend det hele godt sammen
- Vend de afdryppede nudler i og vend til sidst avocadoskiverne i
- Server retten i skåle eller dybe tallerkener drysset med Benishouga syltet ingefær og krydderier. Server limebåde til