Det er lækkert at lave sine egne pestoer, og som regel er det nemt og hurtigt. Denne spinat-zucchini pesto er både sund og farvestrålende, og så smager den frist og lækker. Jeg har givet den et lille spicy touch, men det er ikke nødvendigt, hvis man ikke er til så meget chili. Pestoen passer fantastisk til pasta, til pastasalat eller til fx kyllingesalat. Den kan sagtens holde sig i køleskabet i 3-4 dage
Ingredienser
til ca 4 dl pesto
- 75 g spinat
- ½ zucchini
- 2 spsk pinjekerner
- 1 rød chili, pestoen må gerne være lidt spicy, men vælg chilimængde efter dine smagsløg
- saft af 1 limefrugt
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne i en blender og blend til en cremet og lækker pesto. Du kan evt regulere konsistensen med mere limesaft. Der kan være stor forskel på, hvor meget saft, der er i limefrugt, så nogle gange skal der bruges lidt mere end én lime