Spinatpandekager er lækre, sunde, sjove og meget farvestrålende. De er nemme at lave, og det tager ikke lang tid. Du kan fylde dem med næsten hvad som helst - en rest kødsauce, ristede kødstrimler med grøntsager, fisk eller bare grønt. En rest fried rice med lidt chilisauce er også en lækkerbisken i en grøn pandekage. Der er mange muligheder, og du kan toppe med forskellige dips, cremer eller saucer.
Jeg har her brugt fyld af varmrøget laks med peber samt grøntsager. Jeg 'legede' lidt med farverne og brugte blandt andet snittet rødkål, gulerod og agurk, så farverne fik fuld knald.
Ingredienser
til ca. 10 pandekager
125 g spinat
2 fed hvidløg
en håndfuld basilikumblade
100 g hvedemel
50 g majsmel
3 æg
3½-4 dl mælk
1 tsk salt
friskkværnet sort peber
olie til at stege i
Fyld (forslag, som jeg brugte her)
- varmrøget laks, skåret i mindre stykker
- snittet rødkål
- friske bønnespirer
- gulerodsstave
- agurkeskiver
- forårsløg
- iceberg salat
Sådan gør du
- Skyl spinaten og kom den i en blender sammen med resten af ingredienserne. Start med 3½ dl mælk - så kan du tilsætte lidt mere, hvis du synes, det er nødvendigt
- Blend det til en ensartet dej
- Fordel lidt olie på en pande og steg spinatpandekagerne på begge sider
- Mens du steger pandekagerne, gør du det fyld klart, som du vil have i pandekagerne. Jeg snittede grøntsager og findelte laksen, men det afhænger helt af, hvad du vil have i pandekagerne
Forslag: Server fyldet på et fad eller i små fade/skåle, så man selv kan fylde sine pandekager med det, man har lyst til. Eller du kan fylde pandekagerne og servere dem rullede