Selvom thairetter ofte er ret simple med få ingredienser, er de super lækre. Som fx denne ret med stegte nudler, palmekål, svampe og hvidløg. Jeg stødte på retten i et gadekøkken i Bangkok, og har været vild med den siden. Og heldigvis har min lokale Meny stort set altid palmekål. Retten er super alene som middagsret eller som en del af en thaimenu med 3-5 retter. Prøv den også som en nem frokostret eller sammen med grillet eller ovnbagt laks
Ingredienser
Til 4 personer
- 320 g ægnudler
- 1 mellemstort løg
- ca 20 stk palmekålsblade
- 100 g champignon
- 3 spsk olie til stegning
Til saucen
- 1 solo hvidløg eller 3-4 fed hvidløg
- 3 spsk revet ingefær
- 4 spsk sød chilisauce
- 1 rød thai chili eller ½ tsk knust, tørret chili - afpas mængden efter dine smagsløg - retten er medium spicy
- 4 æg
- 4 spsk soyasauce
- 4 spsk olie
Til servering
- 4 spsk saltede peanuts
- 1 håndfuld frisk mynte
- 2 limefrugter - pres saften af den ene og lav både af den anden
Sådan gør du
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken og si vandet fra
- Pil og hak hvidløg
- Skræl og riv ingefær og hak chili, hvis du bruger frisk chili
- Pil løg, del det i 2 halve og skær det i tynde skiver
- Rens champignon og skær dem i skiver
- Skær stilkene af palmekåslbladene og skær bladene i mundrette stykker
- Bland ingredienserne til saucen i en skål og pisk det grundigt sammen med en gaffel
- Varm en pande op til høj varme, tilsæt 1 spsk olie og rist kål, løg og champignon til det får lidt farve. Steg det evt af nogle gange. Hvis der kommer for meget på panden ad gangen, kan det begynde at koge mere end det steger. Læg det på en tallerken og stil det til side
- Fjern evt rester fra panden og sæt den igen over ved høj varme. Hæld 1 spsk olie på og steg nudlerne. Det er vigtigt at sprede nudlerne godt ud (med fingrene, hvis man kan undgå at brænde sig, eller med en gaffel). Steg evt lidt af nudlerne ad gangen. Steg nudlerne 1-2 minutter til de har fået lidt farve
- Bland alle nudlerne, kål, løg og champignon i panden og tilsæt 1 spsk olie. Hæld saucen i og skru ned til lav varme. Bland det hele godt sammen og varm det, til ægget har sat sig
- Anret retten på tallerkener eller et fad drysset med mynte og peanuts og dryppet med limesaft
Server limebåde til samt evt en lille skål ekstra soyasauce