Stegte ris med ingefærkylling

    En nem middagsret må også gerne være en nydelse, og det er denne asiatisk inspirerede risret i allerhøjeste grad. Hakket kylling med masser af ingefær, grøntsager, en super harmonisk dressing og toppet med ananas   


Ingredienser

Til 2-3 personer 

  •  2 dl ris
  • 250 g hakket kylling
  • 2 spsk olie
  • 4 spsk soyasauce
  • 2 spsk flydende honning, fx akaciehonning 
  • 150 g broccolibuketter
  • 75 g sukkerærter
  • 2 stængler bladselleri

Dressing:

  • 1 spsk olie
  • 2 spsk revet frisk ingefær
  • 4 spsk friskpresset limesaft
  • 3 spsk soyasauce
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. finthakket rød chili eller sambal oelek (chilisauce)

Til servering

  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 4 spsk peanuts
  • ca 2 dl små friske ananastern 
  • chilisauce eller finthakket, frisk rød chili og sojasauce 

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisning på pakken
  2. Skær ananas i små tern og stil til side til servering
  3. Lav små buketter af broccoli
  4. Skyl og skær sukkerærter i 2-3 strimler på langs
  5. Skyl bladselleristængler og skær i skiver på ca ½ cm
  6. Bland ingredienserne til dressingen og stil til side
  7. Varm 1 spsk olie op i en wok eller pande med høj kant og steg kyllingekødet ved høj varme til det er blevet gyldent
  8. Tilsæt soyasauce og honning og steg til kødet er mørt. Tag kødet op på en tallerken, mens grøntsagerne steges
  9. Kom 1 spsk olie mere på panden og steg broccolibuketterne 2-3 minutter
  10. Tilsæt bladselleri og sukkerærter og steg 1 minut
  11. Tilsæt risene lidt ad gangen. Sørg for, at de ikke klumper. Hvis de vil sætte sig fast, kan man tilsætte en skvat soyasauce
  12. Kom det stegte kyllingekød tilbage i wok'en/panden og vend det sammen med ris og grøntsager. Hæld dressingen over 
  13. Anret i skåle eller på tallerkener og fordel ananas, peanuts og frisk koriander hen over retten

Server med chilisauce eller finthakket, frisk rød chili og sojasauce i små skåle