Stikkelsbærtrifli

Uhm, hvor er stikkelsbærrene gode lige nu. Så nu skal der laves trifli. Denne klassiske og "gammeldags" dessert, som stadig er moderne og smager fremragende. Laves den med stikkelsbær, får man det søde, det syrlige, det cremede og det knasende i én dessert. Jeg har lavet en stikkelsbærkompot med hele bærstykker i og lagt den i lag med knuste makroner og en creme med æg og flødeskum


Ingredienser

Til 4 glas

Stikkelsbærkompot

  • 300 g stikkelsbær
  • 100 g sukker
  • friskpresset saft og revet skal af 1 økologisk/ubehandlet limefrugt, alternativ citron
  • 1 spsk Maizena

Creme

  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk Maizena
  • 2½ dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk pebermynte extrakt - kan udelades

Desuden

  • 125 g makroner eller hvad der svarer til 2-3 makroner pr glas

Sådan gør du

Stikkelsbærkompot

  • Nip 'blomsten' af stikkelsbærrene og skyl dem
  • Kom stikkelsbær, limesaft, revet limeskal og sukker i en gryde, kog det op, skru ned for varmen og lad det simre ca 30 minutter
  • Rør Maizenaen ud i lidt koldt vand og rør det i stikkelsbærkompotten. Lad det køle af

Creme

  1. Rør æggeblommer, sukker og Maizena sammen i en lille gryde
  2. Tilsæt mælken og pisk det sammen
  3. Kog æggeblandingen op under piskning og kog 1 minut (stadig under piskning). Lad cremen køle af
  4. Mens cremen køler af, piskes fløden til flødeskum
  5. Når cremen er kold, vendes den med flødeskummet
  6. Knus makronerne groft
  7. Anret i lag i glas. Læg først et lag creme, derefter stikkelsbærkompot, knuste makroner, creme, stikkelsbærkompot og creme til sidst (du kan sagtens lave en anden rækkefølge men afslut med creme)
  8. Stil triflien i køleskabet i 1 time (eller mere) inden servering

 

Pynt med fx ristede hakkede mandler, chokoladedrys, citronmelisse eller spiselige blomster