Det er nemt at sylte auberginer, og de smager virkelig lækkert på pizza, i sandwich, som tilbehør til middagsretter, som del af en tapasmenu eller som du bruger andre sur-syltede grøntsager. Hvis man, som jeg, har virkelig mange miniauberginer i drivhuset, er det er rigtig god idé at sylte dem, så man har auberginer i løbet af efterår og vinter. Har man ikke lige auberginer i drivhuset, er det, som regel, ikke særlig dyrt at købe et par stykker til at sylte. I opskriften her brugte jeg 8 miniauberginer, hvilket ca svarer til 2 almindelige auberginer
Ingredienser
Til et pænt stort sylteglas
- 2 auberginer eller miniauberginer svarende hertil
- 2 spsk alt
Lage
- 5 dl æbleeddike, almindelig eddike kan bruges, hvis man foretrækker det
- 2½ dl vand
- 200 g sukker, fx rørsukker
- 4 fed hvidløg eller 1 solohvidløg
- 5 små kviste rosmarin
- 3 kviste timian
- 10 hele sorte peberkorn
- ½ tsk fennikelfrø
- ½ tsk knuste chiliflager, kan udelades
Sådan gør du
- Skyl auberginerne og skær dem i tynde skiver på 3-4 mm. Læg dem i en skål og drys dem med salt. Lad dem hvile ca 1½ time
- Kog ingredienserne til lagen op i en gryde, som tages af varmen, når lagen koger
- Pres væden ud af auberginerne og læg dem i lag i et rengjort og evt atamonskyllet sylteglas
- Hæld den varme lage over auberginerne og kom låg på gasset
- Stil de syltede auberginer køligt, og lad dem trække en uges tid, før du spiser af dem