Syltede aubergine

Det er nemt at sylte auberginer, og de smager virkelig lækkert på pizza, i sandwich, som tilbehør til middagsretter, som del af en tapasmenu eller som du bruger andre sur-syltede grøntsager. Hvis man, som jeg, har virkelig mange miniauberginer i drivhuset, er det er rigtig god idé at sylte dem, så man har auberginer i løbet af efterår og vinter. Har man ikke lige auberginer i drivhuset, er det, som regel, ikke særlig dyrt at købe et par stykker til at sylte. I opskriften her brugte jeg 8 miniauberginer, hvilket ca svarer til 2 almindelige auberginer


Ingredienser

Til et pænt stort sylteglas
  • 2 auberginer eller miniauberginer svarende hertil
  • 2 spsk alt

Lage

  • 5 dl æbleeddike, almindelig eddike kan bruges, hvis man foretrækker det
  • 2½ dl vand
  • 200 g sukker, fx rørsukker
  • 4 fed hvidløg eller 1 solohvidløg
  • 5 små kviste rosmarin
  • 3 kviste timian
  • 10 hele sorte peberkorn
  • ½ tsk fennikelfrø
  • ½ tsk knuste chiliflager, kan udelades

Sådan gør du

  1. Skyl auberginerne og skær dem i tynde skiver på 3-4 mm. Læg dem i en skål og drys dem med salt. Lad dem hvile ca 1½ time
  2. Kog ingredienserne til lagen op i en gryde, som tages af varmen, når lagen koger
  3. Pres væden ud af auberginerne og læg dem i lag i et rengjort og evt  atamonskyllet sylteglas
  4. Hæld den varme lage over auberginerne og kom låg på gasset
  5. Stil de syltede auberginer køligt, og lad dem trække en uges tid, før du spiser af dem