Syltet ingefær med balsamico

Ingefær er sundt og lækkert. Og man kan bruge ingefær til meget andet end wokretter og asiatisk mad. Det er super nemt at sylte ingefæren. Denne opskrift er lavet som en ingefærsirup med ingefærstykker i. Og den er formidabel på is eller på kager med flødeskum eller creme. Hvis jeg skal bruge ingefæren til sushi, kommer jeg ikke så meget sukker i og heller ikke balsamico 


Ingredienser

  • 250 g frisk ingefær
  • 3 dl vand
  • 300 g rørsukker, almindeligt hvidt sukker kan sagtens bruges, men siruppen bliver så lysere
  • 3 spsk balsamico eddike

Sådan gør du

  1. Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver, som kommes i en gryde og overhældes med vand, så den er lidt mere end dækket
  2. Kog ingefæren til den er halvmør, det tager ca 10minutter og si derefter vandet fra og hæld det ud
  3. Kom sukker og 3 dl vand i gryden og kog det op til sukkeret er smeltet. Tilsæt derefter den halvmøre ingefær og balsamicoeddiken og kog ca ½ time til ingefæren er helt mør
  4. Tag ingefæren op og kom den i et rengjort glas og kog sukker/balsamicolagen lidt ind, til den har den tykkelse, du ønsker. Den bliver tykkere, når den afkøles. Du kan tjekke tykkelsen ved at tage en lille smule op på en kold tallerken og tjekke, hvor flydende den er, når den køler af. Ønsker du siruppen tykkere, lader du den koge længere tid
  5. Hæld siruppen i glasset over ingefæren