En nem og lækker laksetærte med krebsehaler og porrer. Tærten er super som aftensmad, den kan være en del af en buffet, eller den kan nydes som en frokosttærte. Der er mange muligheder, og bliver der et stykke til overs, er et stykke tærte herligt i madpakken. Nogle gange bruger jeg færdiglavet tærtedej - det er faktisk helt fint, og tærtebunden bliver super sprød og lækker. Andre gange laver jeg min egen dej - det afhænger af, hvad jeg lige har lyst til. Porrer og laks klæder hinanden virkelig godt, men er man mere til spinat, kan det sagtens erstatte porrerne. Hvis jeg bruger spinat, rører jeg det i æggemassen sammen med 2 fed presset hvidløg
Ingredienser
Til 4 personer, tærteform ca 24 cm
1 pakke færdiglavet tærtedej eller hjemmelavet tærtedej
Tærtebund
- 120 g hvedemel
- 50 g grahamsmel (du kan også vælge kun at bruge hvedemel = 170 g)
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk. salt
- ½ dl vand
Fyld
- ca 250 g laksesteak uden ben
- ca 225 g krebsehaler, frosne (husk at tø dem op) eller i marinade
- 2 stk porrer
- lidt olivenolie til at sautere porrer
- saft af ½ citron
- 3 æg
- 3 dl græsk yoghurt 2%, andre yoghurt naturel eller skyr produkter kan bruges
- 1 tsk karrypulver
- 1½ tsk salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
Topping
- Hakket persille eller dild
Sådan gør du
- Læg laksen i et ovnfast fad og dryp med citronsaft
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft), sæt laksen ind i den kolde ovn og bag den 16 minutter (= næsten færdigbagt)
- Lad krebsehalerne dryppe godt af i en si
- Rens og skyl porrer, skær dem i tynde skiver og sauter dem i lidt olivenolie på en pande
Hvis du laver din tærtedej selv
- Bland mel, olie og salt i en skål og saml dejen med vand
- Smør et tærtefad på ca 24 cm i diameter og tryk dejen ud i fadet. Prik bunden med en gaffel. Når laksen er færdig, forbages tærtebunden i 10 minutter
Hvis du bruger færdiglavet tærtedej
- Rul dejen ud af papiret og tryk den ned i en smurt tærteform. Prik bunden med en gaffel og forbag den 10 minutter, når laksen er færdig
- Fordel de sauterede porrer i den forbagte tærtebund
- Skær laksestykkerne i mindre stykker og fordel dem og krebsehalerne ovenpå porrerne
- Pisk æg, yoghurt, karry, salt og peber sammen i en skål
- Hæld æggemassen over og bag tærten 30-35 minutter (stadig 180 grader, varmluft) til æggemassen har sat sig og har fået lidt farve
- Inden servering drysses tærten med hakket persille eller dild
Server tærten med en lækker salat til. Se mine forskellige salater her