Asparges og serranoskinke svøbt og bagt i butterdej

En herlig og alternativ måde at servere asparges med skinke. Jeg har brugt den spanske serranoskinke, man den italienske parmaskinke er absolut lige så god


Ingredienser

Per styk bruges

  • 1 stykke butterdej ca 10 cm x 10 cm. Hvis du bruger frosset butterdej, skærer du pladerne til. Hvis du bruger frisk butterdej i rulle, skærer du firkanter ud af dette
  • 3 asparges
  • 1 skive serranoskinke eller parmaskinke 
  • ½ tsk tørret esdragon
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet sort peber
  • æg til pensling

Til servering

  • 1 limefrugt eller citron i både

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)

  1. Læg bagepapir på en bageplade og placer butterdejsfirkanterne herpå
  2. Læg 3 asparges på butterdejsstykkerne
  3. Læg 1 skive skinke på, smør med en stribe sennep og drys med esdragon
  4. Fold dejen sammen om fyldet, så aspargesene stikker ud. Hvis de er lange nok, så lad dem stikke ud i begge ender af butterdejen
  5. Pisk ægget med en gaffel og pensl butterdejen og drys med salt og peber
  6. Bag butterdejssvøbene i ovnen ca 20 minutter til butterdejen er blevet lækker gylden