Teriyakistegt laks med sesam og grøntsager

Det tager ikke lang tid at fremtrylle et sundt, lækkert og nemt aftensmåltid, hvis du laver denne japanskinspirerede teriyakistegte laks med sesam og grøntsager. Grøntsagerne er hurtige at snitte og skal derefter lynsteges mens laksen bager i ovnen. Server laks og grøntsager sammen med citrongræsris og drysset med sesam og koriander/persille. Det er super lækket til laks (og fisk i det hele taget) at koge risene tilsat citrongræs og kaffir limeblade, som jeg har gjort her, men det er absolut ikke e'et must'


Ingredienser

Til 4 personer

Teriyakimarinade

  • 3 spsk teriyakisauce
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 spsk sesamolie eller anden olie
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk brun farin
  • 2 tsk revet ingefær

Laks

  • 600 g laksefilet, skåret i tern på 2 x 2 cm
  • 2 spsk sesamfrø

Grøntsager med marinade

  • 4 stk gulerod
  • 400 g pak choy
  • 75 g sukkerærter
  • 5-6 forårsløg
  • 1 dl grøntsags- eller klar bouillon
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 1 tsk soja
  • 2 fed presset hvidløg
  • 2 tsk revet ingefær
  • 2 spsk olivenolie

Til servering

  • 3 dl citrongræsris, fx jasmin- eller basmatiris kogt efter anvisning på pakken men tilsat 1 stilk citrongræs og 3 kaffir limeblade
  • 2 spsk sesamfrø

  • 1 lime, i både
  • 1 håndfuld frisk koriander eller bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Kog ris efter anvisning på pakken og tilsæt 1 stilk citrongræs skåret i 3 stykker og banket med bagenden af en kniv samt 3 kaffir limeblade

Teriyakilaks

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir
  3. Skær laksen i tern på 2 x 2 cm
  4. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Vend lakseternene i marinaden, læg dem på bagepladen, drys dem med sesamfrø og bag dem 8-10 minutter til laksen er, som du vil have den

Grøntsager

  1. Rør grøntsagsboullion, karrypasta, soja, presset hvidløg og revet ingefær sammen i en skål, til det er en ensartet marinade
  2. Vask eller skræl gulerødder og skær dem i tynde stave
  3. Skyl pak choy og skær i strimler på tværs
  4. Skyl sukkerærter og skær dem i 2-3 strimler på langs
  5. Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver
  6. Varm en pande op med olie og steg gulerødder, pak choy, forårsløg og sukkerærter et par minutter ved middel varme
  7. Hæld marinaden på panden til grøntsagerne og vend det godt sammen

Server teriyaki laksen med grøntsagerne og citrongræsris. Drys med sesamfrø og koriander eller persille inden servering