Teriyakinudler med laks og edamamebønner

Denne ret med teriyakinudler, laks og edamamebønner er inspireret af det japanske køkken. Den er super nem at lave – en rigtig fredagsret - og smager herligt med den marinerede laks og teriyakisaucen. Du kan bruge alle slags ægnudler til retten - vælg dem, du bedst kan lide eller lige har liggende


Ingredienser

4 personer

Marinade

  • 2 spsk revet ingefær
  • 2 fed presset hvidløg
  • 2½ dl teriyakisauce, jeg bruger Kikkoman
  • 1½ spsk Sambal-Oelek eller anden chilipasta/-sauce
  • 2 spsk friskpresset limesaft, kan erstattes af citronsaft
  • 1½ spsk sesamfrø
  • 2 tsk sukker, gerne palmesukker eller rørsukker
  • 2 spsk solsikkeolie eller anden olie
  • 2 tsk Maizena eller anden majsstivelse

Desuden

  • 6oo g laksesteaks eller lakseside uden ben

  • 380 g ægnudler
  • 2 stk porrer
  • ca 1 l fintsnittet hvidkål
  • 4 dl edamamebønner fra frost
  • 3 spsk olie til stegning

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål (undtagen Maizenaen)
  2. Hvis der er skind på laksen, skæres den af skindet. Derefter skæres den i stykker på ca 3 x 3 cm *)
  3. Kom laksestykkerne i en skål, hæld 5-6 spsk af marinaden over og vend det forsigtigt sammen med laksestykkerne.  Dæk skålen til og stil den på køl minimum ½ time. Har du tid, kan du lade laksen marinere længere
  4. Rør 2 tsk Maizena ud i den resterende marinade og stil til side (det skal bruges til saucen)
  5. Rens porrer og skær dem i tynde skiver
  6. Snit hvidkålen fint
  7. Hæld edamamebønnerne i en si og overhæld dem med kogende vand. Lad dem dryppe af
  8. Tænd ovnen på 210 grader (varmluft)
  9. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel laksestykkerne herpå, så de ligger enkeltvis
  10. Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken 
  11. Sæt laksestykkerne i ovnen, når denne er varm og bag disse i 8-9 minutter 
  12. Varm en pande med høj kant op til middel varme og sauter porrer til de bliver blanke og bløde
  13. Vend spidskål i og sauter videre 1½ minut (det skal kun lide 'falde sammen')
  14. Vend edamamabønnerne i panden
  15. Skru ned til lav varme og hæld saucen i panden. Rør det hele godt sammen og lad det simre 1 minut
  16. Vend nudlerne i – klip dem evt i mindre stykker, hvis de er meget lange
  17. Server nudlerne i dybe tallerkener eller skåle med de færdigbagte laksestykker fordelt over

*) det er nemmest først at skære laksen i strimler, uden at skære igennem skindet. Derefter kan man nemt, med en skarp kniv, skære laksen af skindet og så skære den i ca 3 cm's stykker bagefter