Thai gul blomkålskarry med bønner og kylling
Blomkål, bønner og gul karry klæder hinanden fantastisk efter min mening. Og på en rengvåd og kedelig efterårsdag, er det super lækkert med en spicy og varmende thai karryret. Hvor meget der skal til for at en ret er spicy, er individuelt, så vælg mængden af chili og karrypasta efter dine smagsløg. Retten er nem at lave, og grøntsagerne bliver rigtig lækre, når de ikke kommer ned i bouillonen men nærmest damper i stedet. Du kan også vælge at lave retten vegetarisk ved at skifte kyllingen ud med tofu og sørge for at bruge vegetabilsk olie samt boullion
Ingredienser
Til 4 personer
Gul karrypasta *) - du kan også vælge at bruge 2-3 spsk færdiglavet karrypasta
- 2 stilke citrongræs, kun det hvide, hakket fint
- 1½ spsk hakket ingefær
- 1 solo hvidløg eller 4-5 almindelige fed hvidløg, hakket
- 1½ spsk stødt gurkemeje
- 5 kaffir limeblade, hakket
- 1 løg, mellemstørrelse
- 2 røde chili, vælg efter dine smagsløg til en spicy sauce
- 1 spsk soya sauce
- 1½ spsk olie, fx kokos-, oliven-, peanutolie eller anden olie
Grøntsager og kylling
- 2 spsk olie, kokos-, oliven-, peanutolie eller anden olie
- 1 løg, mellemstørrelse
- ca 500 g kyllingebryst
- ca 400 g blomkål
- 2 dl klar- eller grøntsagsbouillon
- ca 200 g stangbønner **)
- 150 g ærter fra frost
- 1 ds kokosmælk (ikke light)
Til servering
- kogte jasmin eller basmati ris
- 1 håndfuld pesanuts
- 1 håndfuld basilikum, gerne thaibasilikum hvis muligt
- 1 lime skåret i både
*) det er super nemt at lave denne gule karrypasta selv, men du kan også vælge at bruge en færdiglavet. Afhængigt af, hvor spicy den er, skal du bruge ca 3 spsk. Min foretrukne er Mae Ploy, som fås i asiatiske markeder, men der findes mange forskellige. Hvis du bruger færdiglavet karrypasta, så rist en stilk snittet citrongræs og 3 kaffir limeblade sammen med løget
**) kan du ikke finde stangbønner, kan du bruge almindelige grønne bønner. Min erfaring siger, at Lidl stort set altid har stangbønner, men du kan også få dem i asiatiske supermarkeder
Sådan gør du
- Start med den gule karrypasta og blend alle ingredienserne i en blender, med en stavblender, i en foodprocessor eller i en morter til en sammenhængende pasta. Bruger du morter, kommer du soya og olie i til sidst
- Pil og hak løget
- Rens blomkål og lav små og mellem buketter
- Skyl stangbønner og skær dem i stykker på ca 3 cm
- Skær kyllingebryst i tynde skiver
- Sæt risene i gang med at koge efter anvisning på pakken
- Varm 2 spsk olie op til middel varme i en pande med høj kant eller i en gryde og rist løget til det bliver blødt ca 2-3 minutter
- Tilsæt den gule karrypasta og rist under omrøring ca 3 minutter
- Tilsæt kylling og rist et par minutter, tilsæt blomkål, rør det sammen og tilsæt bouillon (kylling og blomkål skal ikke være dækket)
- Læg bønner og ærter ovenpå uden at røre det rundt, læg låg på gryden/panden og lad det hele simre 8-10 minutter til kylling og grøntsager er møre (grøntsagerne må ikke blive for bløde)
- Tilsæt kokosmælk og varm igennem
- Kom din gule karry i serveringsskåle/dybe tallerkener og drys med peanuts og basilikumblade
- Server med de kogte ris og limebåde