En super lækker og nem ret med torsk i fad med serranoskinke og grøntsager. Det er virkelig nemt al lave en lækker fiskeret på denne måde. Ikke meget tilberedelse, det hele ind i ovnen og passe sig selv, mens du laver en dressing , som serveres til den færdige ret. En fantastisk måde at spise fisk på. Og så er det jo sundt at spise fisk. Er du mere til parmaskinke, skifter du bare serranoskinke ud med det. Begge slags skinke giver en lækker sprødhed sammen med den møre torsk. Og torsken kan erstattes af sej, hvis det er mere din smag
Ingredienser
Til 2 personer
- 400 g små kartofler med eller uden skræl
- 300 g torskefilet/torskeloins
- 60 g serranoskinke i skiver
- 1 stk squash
- 150 g cherrytomater
- 1 stk løg
- 50 g sorte oliven, kan udelades
- ½ dl olivenolie
- 2 tsk tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
Dressing
- 1½ dl græsk yoghurt eller skyr naturel
- 1 tsk dijon-sennep
- 1 lille håndfuld hakkede purløg
- 1 håndfuld frisk dild, hakket
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Til servering
- en lille håndfuld hakket basilikum eller persille
- både af citron
Sådan gør du
- Vask eller skræl kartoflerne og kog dem 4 minutter i letsaltet vand. De må ikke blive for bløde, da de tilberedes videre i ovnen
- Hvis torskestykkerne er meget store, kan du skære dem i mindre stykker. Rul et stykke serranoskinke rundt om hver stykke torsk, pensl med lidt olivenolie og drys med lidt friskkværnet peber (ikke salt, da skinken er salt)
- Skyl og skær squash i skiver. Er squashen tyk, kan du halvere den på langs først
- Pil løget og skær det i både
- Skær kartoflerne i mindre stykker – hvis de er små, så skær dem i halve
- Skyl tomaterne
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Kom squash, løg, de kogte kartofler, cherrytomater og oliven i et ovnfast fad. Drys med oregano og friskkværnet peber, hæld olivenolien hen over og vend det hele lidt rundt
- Sæt fadet ind i den forvarmede ovn og lad det hele bage 10 minutter
- Tag fadet ud og læg de serranosvøbte torskestykker ovenpå grøntsagerne
- Sæt fadet tilbage i ovnen og bag det hele endnu 15 minutter, til torsken er gennemstegt
- Mens retten bager, tilberedes dressingen
- Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål og smag til med salt og friskkværnet peber
- Når fisken er klar, tages fadet ud af ovnen og drysses med basilikum eller persille
Server retten med dressingen til