Denne torskeret er inspireret af fiskeretter, jeg har fået i Thailand. Fisk og masser af grøntsager er en herlig kombination. Den sorte chilipasta, "Nam prik paw" på thai, er en meget velsmagende chilipasta, som er lavet af chili, bønneolie, tørrede rejer og tamarind. Den findes i mange styrker, men jeg vælger altid den middelstærke og lidt sødlige (se billede nedenfor), som passer utrolig godt sammen med fisk, grøntsager og også sammen med kylling. Den giver saucen en lidt sødlig smag, hvorfor det er lækkert at komme bare lidt frisk chili i.
Ingredienser
til 4 personer
- 4 stk torskesteak - hvis ikke, du kan få friske, kan du sagtens bruge frosne
- 1 stor porre
- en buket broccoli
- 200 g brune champignon
- 1 zucchini
- 1 stort æble
- 1 rød peberfrugt
- 3 fed hvidløg
- lidt chili
- 2 store spsk sort chilipasta (pastaen er ikke spicy men har en herlig smag - der er thai-supermarkeder rundt omkring, der har pastaen, og du kan også finde den på nettet - se billedet nedenfor)
- saft af en citron
- 2 spsk vand
Sådan gør du
- Læg torskesteaksene i et fad og pres saft fra den halve citron over. Sæt fadet i en kold ovn og tænd på 180 grader (varmluft). Giv torsken 20 minutter i alt. Sæt en alarm, så du ikke glemmer den, mens du er optaget af de andre ingredienser
- Hak hvidløg og lidt chili og skær porren i ringe
- Lav små buketter ud af broccolien
- Rens champignon og skær dem i skiver
- Skær zucchinien i skiver
- Tag kernehuset ud af æblet og skær det i tern
- Tag kernerne ud af den røde peber og skær den i strimler
- Sauter porre, hvidløg og chili til porren er blevet blank
- Tilsæt zucchini og sauter et par minutter, hvorefter du tilsætter champignon og broccoli og sauterer yderligere et par minutter. Grøntsagerne må ikke blive bløde - de skal have 'bid'
- Skru ned for varmen og skub grøntsagerne ud til siderne, så du kan tilsætte chilipastaen midt i panden/gryden. Pres saften af den anden halve citron oveni chilipastaen sammen med vand og rør det ud og få efterhånden grøntsagerne blandet med chilipastaen.
- Vend peberstrimlerne og æblestykkerne i grøntsagsblandingen
- Del torskesteaksene i mindre stykker og bland dem forsigtigt sammen med grøntsagerne
- Server med ris