Torsk med kumquats 

Saucen til denne torskeret er inspireret af fiskeretter, jeg har fået i Thailand. Den sorte chilipasta, "Nam prik paw" på thai, er en meget velsmagende chilipasta, som er lavet af chili, bønneolie, tørrede rejer og tamarind. Den findes i mange styrker, men jeg vælger altid den middelstærke og lidt sødlige (se billede nedenfor), som passer utrolig godt sammen med fisk og grøntsager. Den giver saucen en lidt sødlig smag, som balancerer godt sammen med de bittre/sødlige kumquats (du kan læse om dem her), chili og hvidløg. Og så er fisk, grøntsager og frugter er en herlig kombination efter min mening


Ingredienser

til 4 personer 

  • ca 600 g torsk
  • 1 stor porre
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g brune champignon
  • 1 rød chili, middel stærk
  • 200 g spidskål, hvid
  • 10-12 kumquats frugter
  • 2 spsk granatæblekerner
  • 2 spsk sort chilipasta
  • 1 dl vand
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværner peber
  • kokosolie til stegning - andet olie kan bruges

ris


Sådan gør du

  1. Læg torskestykkerne i et ovnfast fast, hæld saften fra 1 citron over og drys med salt og friskkværnet peber
  2. Sæt torsken i en kold ovn, som tændes på 180 grader (varmluft). Torsken skal have 20 minutter
  3. Skyl porren og skær den i tynde skiver
  4. Pil og hak hvidløg fint
  5. Skær chilien i tynde skiver og fjern evt de kerner, der måtte være (kernerne gør at retten bliver mere spicy)
  6. Rens og skær champignon i skiver
  7. Snit spidskålet i tynde strimler
  8. Skyl kumquats frugterne og skær dem i skiver - ca 4 skiver pr frugt (man spiser dem med skræl og kerner)
  9. Varm olien op i en sauterpande eller stegepande og sauter hvidløg, chili og porre heri 1-2 minutter
  10. Tilsæt champignon og sauter i 2 minutter
  11. Skru ned på lavt blus, lav en plads i midten af panden og tilsæt den sorte chilipasta og ½ dl vand. Rør det sammen og fordel det i grøntsagerne. Tilsæt den sidste ½ dl vand og rør det sammen
  12. Tilsæt spidskål, kumquatsskiverne og granatæblekerner og vend det hele sammen
  13. Skær torskestykkerne i mindre stykker, tilsæt disse og vend det hele forsigtigt

Serveres med ris