Torskelasagne med tomat og selleri

Torsk er en virkelig dejlig, sund, hvid og fast fisk, der har en mild smag. Den er nem at tilberede og der er mange muligheder for at tilberede den, både som middagsretter, forretter og frokostretter. Den kan koges, bages, dampes eller grilles. Den passer sammen med virkelig mange grøntsager, salater og saucer. Da vores søn var lille, var en af hans yndlingsretter lasagne, og når jeg sneg torsken ind i lasagnen, var det ok - bare det var lasagne, så kunne alt spises. Det kom jeg til at tænke på, da jeg ville lave en ret med torsk - så her kommer min opskrift på torskelasagne  


Ingredienser

Til 4 personer

 4 stk torskesteaks/torskeportioner

  • 1 løg, gerne rødløg
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige hvidløgsfed
  • ½ knoldselleri
  • 1½ dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 dl vand
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 1 tsk tørret oregano eller 3-4 kviste frisk oregano
  • 1 pakke frisk lasagne
  • 1 stor håndfuld basilikumblade
  • 1 ubehandlet/økologisk citron
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

 Til servering

  • 1 lille håndfuld friske, hakkede basilikumblade
  • ½ rød peber skåret i små tern
  • 1 ubehandlet/økologisk citron
  • ca 1 kg kartofler til kartoffelbåde

Sådan gør du

  1. Pil og hak rødløg og hvidløg fint
  2. Skræl sellerien og skær den i små tern
  3. Varm en sauterpande eller anden pande op med olivenolie og sauter løg og hvidløg
  4. Tilsæt selleri og rist det med 1 minut
  5. Tilsæt de hakkede tomater, tomatkoncentrat, vand og balsamico og kog saucen igennem
  6. Tilsæt basilikum og smag til med salt og friskkværnet peber
  7. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  8. Læg et lag tomatsauce i bunden af et ovnfast fad og læg derover et lag lasagne. Fortsæt skiftevis til du har brugt sauce og pasta. Slut med saucen
  9. Læg torskestykkerne ovenpå lasagnen
  10. Drys torsken med friskkværnet peber, skær citronen i skiver og placer disse ovenpå torsken
  11. Sæt fadet i ovnen og bag lasagnen i ca 20 minutter til torsken er bagt og pastaen lækker blød
  12. Rist imens pinjekerner eller mandelflager på en tør pande
  13. Inden servering drysses hakkede basilikumblade og de ristede pinjekerner/mandelflager over
  14. Server torskalasagnen med ovnbagte kartoffelbåde, citronbåde og en grøn salat

 Kartoffelbåde

  1. Skyld eller skræl kartoflerne og skær dem i tynde både
  2. Kom kartoffelbådene i en skål og vend dem i lidt olivenolie
  3. Læg kartoffelbådene i ét lag på en bageplade med bagepapir og drys med salt eller varm en pande op og steg kartoflerne

Tip: Har du en varmluftovn, kan du sætte kartoflerne ind ca 25 minutter før lasagnen. Du kan også vælge at stege kartoffelbådene på en pande i lidt olivenolie og drysse med salt